Şekerbank

Balık sezonu bitti, onarım sezonu başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balık sezonu bitti, onarım sezonu başladı
''
Tekirdağ ve Ordu'da balıkçılar av sezonunun 15 Nisan itibariyle kapanmasıyla, ağ onarım ve gemi bakım çalışmalarına yoğunlaştı.

Tekirdağ sahilinde av sezonu boyunca denize açılan ancak 10 gün önce balık çıkmadığından dolayı av sezonunu erken kapatan balıkçılar artık yeni sezon için hazırlık yapmaya başladı. Ağlarını gemilerden söken balıkçılar ağ onarımı ve gemi bakımını sürdürüyor. Gemideki ekipmanların onarımına ve ağ yırtıklarının dikimine başlayan balıkçılar, 1 Eylül’e hazırlandıklarını yeni sezondan umutlu olduklarını belirtti.

10 gün önce av sezonunu kapattıklarını belirten balıkçı İdris Şeremet ağ onarımı ve gemi bakımı işlerine başladıklarını söyledi.

Av sezonundan bekledikleri verimi alamadıklarını belirten Şeremet, "Hayırlısı ile sezonu kazasız belasız atlattık. Pek istediğimiz gibi olmadı. Umduğumuz verimi bulamadık. Eylül verimi iyiydi. Herkes istediğini aldı o dönemde. Çalışan alacağını aldı. Ama kış sonrası pek bir şey olmadı. Daha büyük gemiler bir şeyler tuttular. Biz pek fazla bir şey tutamadık. Marmara balıkçıları son 2 buçuk ayda pek bir şey alamadı. En azından sezonu kazasız belasız atlattık. Dün akşam 12’den önce sezonu kapattık. Biz daha önce 10 gün önce kapatmıştık sezonu. Biz şuanda yeni sezona hazırlık yapıyoruz. 1 Eylül’de yine aynı palamut lüfer, çinekop, hamsi çok olacakmış gibi hazırlığımızı yapıyoruz. Gemi bakımı, makine bakımı yapıyoruz. Ağ bakımı mantar kurşunun yeniden donatımını yaparak vira Bismillah demek için 1 Eylül’ü bekleyeceğiz" dedi.

Tersaneciler umutlu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde kendi kurduğu tersanede balıkçı teknesi, yat ve kayıklar yapan Ahmet Koçan, "Balık av sezonunun bitmesinin ardından çok sayıda balıkçı teknesinin bakım ve tamir için tersanemize geleceğini düşünüyorum. Sezonumuzun iyi geçeceğini umuyorum" dedi.

Ahmet Koçan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kış sezonu işlerimizin en az olduğu dönem oldu. Tekneler ve yatlardan bakıma gelen olmadı. Kendi kurduğumuz tersanemizde tekneler yapıyoruz ve halka satış için hazır hale getiriyoruz. Şu an elimizde 14 metre ve 12 metre genişliğinde yeni tekne siparişleri var. Yıllardır bu sektörde hizmet veriyoruz ve işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. Dikkat isteyen zor bir mesleğimiz var. Tersanemizi yat, tekne yapımı için kurmamıza rağmen Fatsa'da bu sektör gelişmediği için bakım ve onarım işine girdik. Tekne sahipleri eskisi gibi teknelerine bakım yaptıramıyor. Tekne yaptırmak isteyen vatandaşlarımız buraya geliyor ve istediklere ebatlara göre bizler kendilerine fiyat çıkartıyoruz. En uygun tekne ise 150 bin TL'yi buluyor. Biz tersanemizde vatandaşlarımızın istediği şartlarda, her türlü donanıma sahip tekneleri yapabiliyoruz" diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erik YetiştiriciliğiÖnceki Haber

Erik Yetiştiriciliği

Çiftçilerin önünü kestiği Nebati, elektrik sorununu çözdüSonraki Haber

Çiftçilerin önünü kestiği Nebati, elektr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar