Şekerbank

Azerbaycan balıkçılıkla ilgili FAO-Türkiye Ortaklık Programı projesini resmi olarak onayladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Azerbaycan balıkçılıkla ilgili FAO-Türkiye Ortaklık Programı projesini resmi olarak onayladı
FISHCap projesi, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilir gelişimi yoluyla, Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye'de doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, yönetimi ve korunmasına yönelikkapasiteleri artırmayı hedefliyor.

Azerbaycan,  FAO-Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı (FTPP II) kapsamında uygulanan projelerden birisi olan “Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye'de Sürdürülebilir Balıkçılık ve Su Ürünleri Yönetimi için Kapasite Geliştirme (FISHCap)” başlıklı projeye resmi olarak katıldı. Proje anlaşmasını, FAO adına Azerbaycan Cumhuriyeti FAO Ortaklık ve İrtibat Ofisi Temsilcisi Melek Çakmak ile Azerbaycan Hükümeti adına Azerbaycan Cumhuriyeti Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev imzaladılar.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen 1 milyon ABD Doları tutarındaki bütçeyle 2022 yılına kadar sürecek olan FISHCap projesi, balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilir gelişimi yoluyla, Orta Asya, Azerbaycan ve Türkiye'de doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, yönetimi ve korunmasına yönelik kapasiteleri artırmayı hedefliyor. Azerbaycan'ın yanı sıra, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan ve Özbekistan projenin diğer hedef ülkeleri. FISHCap, yararlanıcı ülkelerde su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir gelişimine yönelik olarak kurumsal kapasiteleri güçlendirerek ve teknik yardım sağlayarak, kırsal ekonomik kalkınma, gıda güvenliği, iş üretimi ve yoksulluğun azaltılması için su kaynaklarının yönetimine yardımcı olmayı hedefliyor.

Azerbaycan,  FTPP'nin 2009 ile 2015 yılları arasında 16 ülkede projelerin yürütüldüğü  ilk aşamasında da yer almıştı.

FAO-Türkiye Ortaklık Programı Hakkında

FAO-Türkiye Ortaklık Programları, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan ve diğer ilgili ülkelerde gıda güvenliğinin sağlanması, kırsal yoksulluğun azaltılması, sürdürülebilir orman yönetimi, çölleşmeyle mücadele ve ekosistemlerin korunmasına destek olmayı amaçlar.

2007’de kurulan FAO-Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı’nın (FTPP) ilk fazı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini temsilen Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan 10 milyon ABD Doları tutarındaki güven fonundan finanse edildi. Programın ilk fazı olan 2009-2015 yılları arasında 16 ülkede 28 proje uygulandı. 2014 yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 20 milyon ABD Doları tutarındaki ek finansmanı ile FTPP'nin ikinci fazı ve aynı zamanda

FAO-Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı (FTFP) başlatıldı. Böylece Türkiye’nin bu Programlar çerçevesindeki toplam katkısı 30 milyon ABD Doları’na ulaştı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli: ‘Uluslararası Uzay İstasyonu’ İle Bir İlki Gerçekleştirdik; Kendi Ekipmanımızla Gerçekleşen İlk Görüşme!Önceki Haber

Bakan Pakdemirli: ‘Uluslararası Uzay İst...

Sazan yetiştiriciliği web semineri uzmanları ve girişimcileri bir araya getirdiSonraki Haber

Sazan yetiştiriciliği web semineri uzman...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar