Ankara Üniversitesi tarafından Polatlı ilçesine gelen binlerce mevsimlik tarım işçisine bu yıl da destekte bulunmaya devam edildi. 15 Nisan tarihinden itibaren Polatlı ilçesine gelen mevsimlik tarım işçileri plastikten derme-çatma çadırlara yerleşiyorlar. İşçilerin konakladıkları yerde elektrik, su ve diğer alt yapı olanakları yok. Zor koşullarda çalışan ve yaşama tutunmaya çalışan tarım işçileri çoluk-çocuk tüm aile bireyleri ile gelmekte ve 4-6 ay arasında bu biçimde yaşamakta ve çalışmaktadırlar. Her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan işçiler her türlü doğal risklerle de karşı karşıyadır.
Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM), Ankara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (İKDAM) öğrencileri, bu yıl da “Mevsimlik Gezici Tarım İşçileri”nin sorunlarına yönelik önce “fiziksel ihtiyaç analizi” çalışması yaptılar ve bu kapsamda işçilere ve özellikle de çocuklara destek olmak amacıyla ortak çalışmaya karar verdiler.
AKÇAM Müdürü ve İKDAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK, daha önce yaptıkları ziyaretlerde özellikle kadınların ve çocukların sıkıntılarına dikkat çektiklerini ve bu amaçla giriştikleri çabalar çerçevesinde öğrenciler ile birlikte en çok gereksinim duyulan “gıda, hijyen, kırtasiye, oyuncak, kitap ve benzeri” ürünleri yaklaşık 1000 nüfustan oluşan tarım işçisi ailelere ulaştırdıklarını belirtti. Prof. Dr. GÜLÇUBUK, bu girişim ile bu yıl da ülkemizin “en dezavantajlı gruplarından” olan “mevsimlik tarım işçileri”nin sorunlarına dikkat çekmeye ve yardımcı olmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da bu tür girişimlere devam edeceklerini ifade etti.
Yorum Yazın