Şekerbank

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kiraz teşvik yarışması gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kiraz teşvik yarışması gerçekleştirildi

Milli Mücadele ve Amasya Tamimi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kiraz teşvik yarışması gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün organize ettiği yarışmaya katılan 43 üretici arasından yetiştirdikleri ürünleri 16 kritere göre belirlenen ilk 3’e üreticiye para ödülleri verildi. Yarışmada birinci seçilen Ahmet Kayış, ikinci seçilen Deniz Demirdiş ile üçüncü seçilen Lokman Göcekci, ödüllerini Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün ve Belediye Başkanvekili Hakkı Özşen’in elinden aldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Şeker, bu yıl dünyadaki kiraz üretiminin yüzde 25’nin yapıldığı Türkiye’de 639 bin tonluk hasadın yüzde 6’sının Amasya’dan sağlandığını belirtti. Bereketli toprakların bulunduğu kentte 26 bin dekar alanda 36 bin ton kiraz üretiminin gerçekleştirildiğine değinen Şeker, Amasya’nın bu ürünün hasadının en fazla yapıldığı 6. il olduğunu söyledi.

Şehrimizde yapılan çalışmalar sonucu kiraz üretiminin son yıllarda ivme kazandığını vurgulayan Vali Dr. Osman Varol ise, “Bu yıl yüzde 6 ile 6. sırada, geçen yıl yüzde 6,5 ile 4. sırada olduğumuz kiraz üretiminin bu noktaya gelmesinde emeği olan çitçilerimize, yöneticilerimize, ihracatçılarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Osmanlı Devleti döneminde padişahların tahta çıkmadan önce yöneticilik yaparak tecrübe kazandıkları Şehzadeler Şehri Amasya’nın Misket Elması, Kral Kaya Mezarları, Harşena Dağı, kalesi ve Yalıboyu evleri ile meşhur olduğunu anımsatan Vali Varol, “Son yıllarda bunun üzerine bir değerimiz daha eklendi. Bu konuda büyük gayret gösteren yöneticiler ve onlara güvenip emeğini, varlığını ortaya koyan çiftçilerimiz sayesinde artık ülkemizde kirazıyla da meşhur olduğumuz bir şehiriz. Bunun gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Protokol üyelerinin de katılımıyla Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen törenin sonunda kirazlar halkımıza ikram edildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: “3 ölü, 7 kayıbımız, 4 tane de yaralımız var”Önceki Haber

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:...

Su Altında Kalan Tarım Arazileri Havadan GörüntülendiSonraki Haber

Su Altında Kalan Tarım Arazileri Havadan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar