Amasya Şeker Fabrikasında gerçekleştirilen 66. Pancar Alım Kampanyası açılış programına katılan Vali Dr. Osman Varol, kampanyanın hayırlı ve verimli olması temennisinde bulundu.
Amasya Şeker Fabrikasında gerçekleştirilen 66. Pancar Alım Kampanyası açılış programına katılan Vali Dr. Osman Varol, kampanyanın hayırlı ve verimli olması temennisinde bulundu.
Amasya Şeker Fabrikası bahçesinde gerçekleşen programa Vali Varol’un yanı sıra AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil, Hasan Çilez ile Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Suluova Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, protokol üyeleri, Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi yetkilileri, fabrika çalışanları ve çiftçiler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması başlayan programda konuşan Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, değerli konuklarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek bu yıl şeker pancarı üretimi için Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum illeri ve bağlı ilçeler ile 11 bölgede 249 köy, 4200 üretici ile sözleşme yapılmış olup bu çiftçilerin 103 bin dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirildiğini belirtti.
80 bin ton şeker kotasını tamamlayabilmek için Konya ve kendi ekim sahalarından bekledikleri şeker pancarı miktarının 710 bin ton civarında olacağına değinen Saatcı, “Pancar miktarına karşılık çiftçilerimize 250 milyon TL ödeme yapılacak olup bu tutarın 40 milyon TL’si bugüne kadar avans olarak çiftçilerimize ödenmiştir. 2019-2020 kampanya döneminde yaklaşık 80 bin ton kristal toz şeker, 26 bin ton melas, yöremiz besiciliğinde önemli yeri olan 210 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleşecektir. Kuru küspe tesisimizde bu yıl faaliyete geçmiş olup üretime başlayacaktır” dedi.
AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil, Hasan Çilez ile Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok da programda konuşmalar yaparak yeni pancar alım döneminin hayırlı olmasını dilediler.
Şeker pancarının çok önemli ve stratejik bir ürün olduğunu belirterek fabrikada üretim ve pazarlama alanında modern yaklaşımları yakalayacak atılımların yapılmaya çalışıldığına işaret eden Vali Varol, “Atıl duran bir takım tesisler harekete geçilmeye çalışıldı. Bunların üretim kapasitesi ekonomik değere dönüşüldü. Pazarlama alanında pazar ihtiyaçlarına yönelik paketleme imkanları sağlandı ve bugün fabrikamız artık görünüm olarak baktığımızda ileriye doğru çok pozitif bakan bir ekonomik tesis haline geldi” şeklinde konuştu.
Hala yapılacak çok iş olduğuna işaret eden Varol, “Bu fabrika bölgesel ekonomik kalkınmaya bu ilin kaderine bu kadar katkı yaptıysa bizimde bu fabrikaya bakıp onun bütün eksiklerini giderip modernize edip insanlarımıza hizmet etmeye devam etmesini sağlamak en temel görevimiz, boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.
Vali Varol’un hasat ve üretimin verimli olmasını temenni ettiği konuşmasının ardından fabrikaya pancar teslim eden üreticilere çeşitli hediyeler verilerek kurban kesilip dua edildi.
Yorum Yazın