Şekerbank

Akhisar’da Mera Yönetim Birlikleri Kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akhisar’da Mera Yönetim Birlikleri Kuruluyor

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçedeki mera parsellerine sahip tüm mahallelerde Mera Yönetim Birlikleri kurulmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kurumun Çayır-Mera ve Yem Bitkileri birimi, Kadastro Müdürlüğü personeliyle birlikte yürüttüğü saha çalışmaları kapsamında, mera işgali ve tecavüzlerini tespit ederek hızla müdahale ediyor. Bu çalışmalar sırasında, mera parsellerinin bulunduğu mahallelerdeki hayvancılık işletmeleri ve çiftçilere ait envanter de çıkarılıyor.

Mera Yönetmeliği’nin 11. maddesi gereğince, tespit çalışmaları tamamlanan mahallelerde, meraların etkin kullanımını arttırmak amacıyla Mera Yönetim Birlikleri kuruluyor. Bu yıl Dereköy, Seyitahmet, Akkocalı, Yeniceköy ve Akselendi mahallelerinde Mera Yönetim Birlikleri kurulmuş olup, başkanların seçildiği ve faaliyetlerine başladığı bildirildi. Bugün ise Sarıçalı Mahallesi’nde Mera Yönetim Birliği seçimi yapıldı ve yeni birlik kuruldu. Pınarcık, Mecidiye, Bekirler ve İsaca mahallelerinde de Mera Yönetim Birlikleri kurulması için seçim kararları alındığı belirtildi.

Mera Yönetim Birlikleri, seçimle belirlenen beş asil ve beş yedek üyeden oluşuyor. Üç yılda bir yapılan genel kurulda, bu üyeler yeniden seçiliyor ve asil üyeler arasından başkan belirleniyor.

Bu birliklerin en önemli görevi, 4342 sayılı Mera Kanunu’nun 6. maddesi gereğince, Valilik Onayı ile oluşturulan Komisyon tarafından belirlenen otlatma planlarının uygulanmasını sağlamak ve bu yönde gerekli kararları alarak ilgililere duyurmak. Ayrıca, çayır, mera, yaylak ve kışlaklar için hazırlanan otlatma planlarının en iyi şekilde uygulanmasını sağlamak, meraların bakım ve ıslah çalışmalarını organize etmek ve bu alanların otlatma planlarına uygun şekilde otlatılmasını kontrol etmek de görevleri arasında yer alıyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Tarım Müdürü İbrahim Acar Marmarabirlik’i ziyaret ettiÖnceki Haber

İl Tarım Müdürü İbrahim Acar Marmarabirl...

Tarımda Türkiye’nin Asırlık Ortağı MacaristanSonraki Haber

Tarımda Türkiye’nin Asırlık Ortağı Macar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar