Şekerbank

4. Lavanta Şöleni Kırşehir’in Koku Vadisi Lavanta Bahçesi’nde Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4. Lavanta Şöleni Kırşehir’in Koku Vadisi Lavanta Bahçesi’nde Gerçekleştirildi
Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu: Şölenimizin hazırlanmasında ve sunumunda tüm emeği geçenleri kutluyorum.
Tofidass

Kırşehir Belediyesi tarafından Güldiken Mahallesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü karşısında oluşturulan Lavanta Bahçesi’nde gerçekleştirilen 4. Lavanta Şöleni kapsamında, Kapadokya Chopper Motor Grubu da Motosikletleriyle katıldı ve şehir caddelerinde kortej sürüşü gerçekleştirdi.

Lavanta Şöleni'ne katılan vatandaşların yüzlerce metre araç kuyruğu oluşturdukları gözlendi.

Lavanta Şöleni alanına gelen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na gençlerin ve çocukların da yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

Lavanta Şöleni açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti: ''Küresel iklim değişikliği ile birlikte üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, sularımızın hoyratça kullanılması ile birlikte zor bir döneme girdik. Temiz suya her geçen gün ihtiyacın arttığını; ulaşımda ve tarımda alternatifler düşünmemiz gerektiğini gördük. Çiftçilerimiz bunları ekti ve bize sadece makine kurup bunların yağını çıkarmak kaldı. Sosyal alan olarak baktığımızda ise dördüncüsünü düzenlediğimiz etkinlikle Kırşehir'in bu şöleni benimsediğini ve ilgi gösterdiğini gördük.

Bugün burada sadece Kırşehir'den değil, çevre illerimizden de çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Aksaray'dan, Nevşehir'den, Kırıkkale'den, Yerköy'den gelen misafirlerimiz var. Bölgemizi de etki yapacak bu kültürel faaliyetimizi bundan sonra da sürdüreceğiz."

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da konuşmasında Lavanta Şöleni ve Lavanta Bahçesi'ni kazandırdığı için Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Lavanta Hasadı gerçekleştirildi.

Lavanta Şöleni'nde Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun kıydığı nikâhla Fatmacan Erdem ve Umut Kıraç çifti de dünya evine girdiler.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yumaklı Açıkladı: IPARD III Programı 2. Başvuru Çağrı İlanı YayımlandıÖnceki Haber

Bakan Yumaklı Açıkladı: IPARD III Progra...

Çiftçiyi ve tüketiciyi bitirdilerSonraki Haber

Çiftçiyi ve tüketiciyi bitirdiler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar