Şekerbank

‘Zehirli yumurta’ alarmına Tarım Bakanlığı’ndan ‘minik’ açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Zehirli yumurta’ alarmına Tarım Bakanlığı’ndan ‘minik’ açıklama

Avrupa zehirli yumurta alarmı verdi, milyonlarca yumurta imha edildi. AB Komisyonu Sözcüsü Anca Paduraru'nun, tehlikenin Türkiye'yi de ilgilendirdiğini iddia etmesi vatandaşlarda endişe yarattı. Hem üreticiler hem de tüketiciler konu ile ilgili yetkili kurum olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan bir açıklama bekliyor. Biz de sozcu.com.tr olarak yumurta krizi ile ilgili merak edilenleri sorduk. İşte Bakanlıktan gelen açıklama...

Sözcü'den Eser Akgül'ün haberine göre, Avrupa Birliği, üyesi olan 24 ülkede ‘fipronil’ adı verilen maddenin yumurtalarda tespit edilmesi üzerine alarma geçti. Daha sonra Hollanda ve Belçika’dan yayılan yumurtaların dünyada toplamda 40 ülkede tespit edildiği açıklandı. AB Komisyonu Sözcüsü Anca Paduraru’nun bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğunu iddia etmesi üzerine gözler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na çevrildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan sözlü açıklamada, gerekli analizlerin gerçekleştirildiği, yurt dışından ithal edilen yumurtalar ve yumurta ihtiva eden ürünlerle ilgili de gerekli denetimlerin yapıldığı belirtildi. Konu ile ilgili sadece bu açıklamayı yapan Bakanlık, diğer konular için ise gıda mühendislerinden bilgi alınması şeklinde bir yönlendirmede bulundu.

NELER SORDUK?

*Türkiye ‘fipronil’ kullanımı ile ilgili nasıl bir yönetmeliğe sahip?

*Bakanlık kriz ile ilgili analizlerini yaptığı yumurtaları hangi bölgelerden seçti? Analizlerde sadece fipronil maddesi ile ilgili bir araştırma mı yapıldı? Başka tehlike oluşturabilecek maddeler var mı?

*Söz konusu tehlike sadece tavuk yumurtasını mı kapsıyor?

*Fipronil maddesi ile ilgili tavuk etinde bir tehlike görülüyor mu?

*Denetimi yapılamayan, kayıt dışı firmalarla ilgili nasıl bir yol izlenecek? Vatandaşlara bu konuda ne gibi uyarılarda bulunursunuz?

*Türkiye zehirli yumurta alarmının verildiği ülkelerden yumurta ya da yumurta ihtiva eden paketli gıdalar ithal ediliyor mu? Bunların denetimi yapılıyor mu?

*Vatandaşları yumurta tüketimi konusunda rahatlatmak açısından, Türkiye’de zehirli yumurta konusunda ‘kesinlikle bir tehlike yoktur’ diyebiliyor muyuz? Satın aldığı yumurta ile ilgili şüphesi olan vatandaşlar ne gibi bir yol izlemeli?

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gülnar’da Kişniş Üzümü Hasadı YapılıyorÖnceki Haber

Gülnar’da Kişniş Üzümü Hasadı Yapılıyor

Devlet desteği, girişimcinin hayal gücünü geliştiriyorSonraki Haber

Devlet desteği, girişimcinin hayal gücün...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar