Yeni Şap Virüsü Suşu İçin Patent Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Şap Virüsü Suşu İçin Patent Alındı
VNIIZH bilim insanları, Kenya’da büyükbaş hayvanlardan izole edilen yeni bir şap virüsü suşunun tanı kitleri ve aşı üretiminde kullanılacağını açıkladı.

Tüm Rusya Hayvan Sağlığı Araştırma Enstitüsü (VNIIZH), Kenya’da büyükbaş hayvanlardan izole edilen yeni bir şap virüsü suşu için Rusya Federasyonu patenti aldı. Çalışma, hayvan sağlığı alanında aşı ve tanı sistemlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bir Buçuk Yıllık Araştırma Süreci

Enstitü uzmanları, izolat üzerinde yaklaşık bir buçuk yıl süren kapsamlı bilimsel araştırmalar yürüttü. Bu süreçte suş, hücre kültürlerine, laboratuvar hayvanlarına ve doğal olarak hastalığa duyarlı türlere adapte edildi.

Modern Analiz Yöntemleri Kullanıldı

Araştırmalar sırasında moleküler biyoloji ve seroloji alanındaki modern yöntemlerden yararlanıldı. Elde edilen veriler doğrultusunda SAT-2/IV/KEN/2008 adlı yeni şap virüsü suşu tanımlandı.

Aşı ve Tanı Sistemlerinde Kullanılacak

VNIIZH tarafından geliştirilen yeni suşun, şap hastalığının SAT-2 serotipine karşı tanı test sistemlerinin oluşturulmasında ve endüstriyel ölçekte aşı üretiminde kullanılması planlanıyor.

Devlet Koleksiyonuna Dahil Edildi

Yeni şap virüsü suşu, VNIIZH bünyesinde faaliyet gösteren ve yüksek riskli hayvan patojenlerinin saklanıp incelendiği Tüm Rusya Devlet Egzotik Şap Virüsleri ve Diğer Hayvan Patojenleri Koleksiyonu’na resmen dahil edildi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
IGC, küresel tahıl stoklarının 2030/31’de düşmesini bekliyorÖnceki Haber

IGC, küresel tahıl stoklarının 2030/31’d...

Rusagrotrans: Rus buğdayının ihracat fiyatı yükseldiSonraki Haber

Rusagrotrans: Rus buğdayının ihracat fiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar