Şekerbank

Vali Yıldırım Zeytin Hasadına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yıldırım Zeytin Hasadına Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, beraberinde Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal ile birlikte Şarköy ilçemiz İğdebağları Mahallesinde zeytin hasadına katıldı.

Zeytin üreticileriyle bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, zeytin hasadının bol ve bereketli geçmesini diledi.

Zeytin hasadı sonrasında Şarköy ilçemizde Eriklice Kooperatifi Yağhanesini ziyaret ederek zeytinin yağa dönüştürülmesi süreci ile ilgili bilgi aldı.

Sonrasında Vali Yıldırım, Marmara Birlik Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikayı gezen Vali Yıldırım, fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yıldırım’a İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç eşlik etti.

Zeytincilik, İlçemiz için önemli tarımsal faaliyet alanlarından biri olarak görülmektedir. Genel olarak bölgemizde Gemlik tipi sofralık zeytin yetiştiriciliği gerçekleştirilmektedir. Çiftçilerimiz, yetiştirdikleri zeytinin büyük bir kısmını Marmarabirlik Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'ne satarken, bir kısmını da kendi imkânları ile değerlendirmektedir.

İlçemizde zeytin yetiştiriciliği, 2.500 üreticinin 41.500 dekar alan üzerinde bulunan yaklaşık 1.037.500 adet zeytin ağacı ile gerçekleşmektedir. Genel olarak sofralık ve yağlık olarak değerlendirildiğinde yıllık ortalama 12 bin ton civarında zeytin üretimimiz gerçekleşmektedir.

İlçemiz genelinde, 2020 yılı üretim sezonunda önceki yıllara göre özellikle kış döneminde daha az yağış gerçekleşmesi, tam çiçeklenme dönemi zamanında meydana gelen lokal aşırı yağışlar ve düşük sıcaklıklar nedeniyle ortaya çıkan döllenme eksikliği ile gece-gündüz sıcaklık farkının yüksek olması nedeniyle zeytin ağaçlarının meyve tutumunda aşırı düşüş gözlemlenmiştir. Yaz aylarının da yağışsız ve sıcak geçmesi ile kuraksama yaşanmış olup, meyve kalitesi düşük kalmıştır. Bazı zeytin ağaçlarında meyve tutumunun gerçekleşmediği ve bu nedenle de ürün hasadı yapılamadığı tespit edilmiştir. Belirtilen iklimsel faktörlerden dolayı, İlçemiz genelinde %40-45 arası rekolte kaybı yaşanabileceği kanaatindeyiz.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bodrum tarımına alternatif ürünÖnceki Haber

Bodrum tarımına alternatif ürün

Kırsal Kalkınma Destekleri 14.Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ YayınlandıSonraki Haber

Kırsal Kalkınma Destekleri 14.Etap Kapsa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar