Şekerbank

Uluslararası, 11.Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Yapıldı.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası, 11.Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Yapıldı.

Uluslararası, 11. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında  fuarda, 90 firma, 150 markayla yer aldı. Fuarı 40 binin üzerinde yerli ve yabancı ziyaretçi, ziyaret etmiştir.

Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası 11. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışına, Mersin Vali Vekili Cezmi Türk GÖÇER, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özgür SANAL, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir ÇİFTEPALA Polonya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki, MTSO Başkanı Şerafettin AŞUT ve Sektör Temsilcileri katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Vekili Cezmi Türk GÖÇER, sözlerine dün Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Mersinli Askeri Personel Yüzbaşı Yiğitcan ÇİĞA'ya ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailesine, Mersin ve Türkiye'ye başsağlığı dileyerek başladı. Vali Vekilimiz fuarların asıl amacının, üretici ve tüketiciyi bir araya getirmek olduğunu söyledi. Fuarlardaki buluşmalarda yenilikçilik ve rekabet alanlarındaki son gelişmelerin dile geldiğini ve inovasyonun tartışıldığını vurgulayarak, günümüzün insanının artık daha kaliteli, sağlıklı, hijyen ortamlarda üretilmiş olan ürünlere talepte bulunduğunu belirterek. Bugün burada görüyorum ki, yalnızca tarımda üretilen tarımsal ürünler değil, o ürünlerin üretimine katkıda bulunan makineler de yer alıyor. Çok sayıda katılımcı firma ve ürün burada sergilenecek. Bu fuarlar fedakârlıklarla açılıyor. Bu, Mersin için bir şans. Daha da gelişmesini umut ediyoruz" dedi.

Mersin İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürümüz Kadir ÇİFTEPALA ise Mersin'in, Turunçgillerden Şeftaliye, Domatesten, Bibere, Mısırdan yem bitkilerine kadar 100'ün üzerinde ürünün üretildiği Türkiye'nin en önemli tarımsal üretim alanı olduğunu söyledi. Türkiye'de üretilen muzun yüzde 77'sini, limonun yüzde 63'ünü, çileğin ise yüzde 38'ini Mersin'in tek başına üreterek Türkiye birincisi olduğuna vurgu yapan İl Müdürü, Mersin'in aynı zamanda keçi varlığı itibariyle Türkiye birincisi olduğunu kaydetti. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın son 10 yılda üreticilere 825 milyon TL destekleme ödemesi gerçekleştirdiğini "2015'te ise140 milyon TL ödeyerek üreticilere katkı sağladık. Ayrıca tarımsal sanayi konusunda da yatırımlara destekler veriyoruz. İl Müdürlüğümüzün kırsal kalkınma ekonomik yatırımlarında 130 projemiz tamamlandı, 74 milyon TL'lik yatırımın 37 milyon TL'sini hibe olarak verdik. TKDK koordinatörlüğünce IPARDI'de onaylanan 111 projeden 85'i tamamlanarak 96 milyon TL'lik yatırımın 48 milyon TL'si hibe olarak verildi" şeklinde;konuştu.
"Tarım, Mersin ekonomisinin omurgası konumundadır" diyen İl Müdürümüz şöyle devam etti: "Yıllık 500 milyon tonluk tarımsal üretim ve bundan oluşan 6 milyar TL katma değer ile Mersin'de tarımsal sektörün bir parçası olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mersin sadece ülkemiz halkını değil, ihracatıyla tüm dünyayı yetiştirmiş olduğu tarımsal ürünleriyle buluşturan bir ildir. Bu özellik ilimize ayrı bir önem, üreticilerimiz başta olmak üzere tarımla ilgili tüm kesimlere ayrı bir sorumluluk yüklemektedir. Var olan tarımsal zenginliğimizi korumak ve sürdürülebilirlik anlayışı içerisinde küresel ölçekte rekabetçiliğimizi artırmak ana amaçlarımızdan olmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Vali Vekilimiz ve  protokol  tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk tarımı göstergeleri ortalamanın üzerindeÖnceki Haber

Türk tarımı göstergeleri ortalamanın üze...

Kılıçdaroğlu'nun Tarım Başdanışmanı Gaytancıoğlu OlduSonraki Haber

Kılıçdaroğlu'nun Tarım Başdanışmanı Gayt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar