TOFİDAS

Tunus'un Tahıl İhtiyacının Yarısı Rusya'dan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tunus'un Tahıl İhtiyacının Yarısı Rusya'dan
Tunus'un tahıl ithalatının yarısı Rusya'dan karşılanıyor. İki ülke, tarım sektöründe işbirliğini artırma yolunda önemli adımlar atıyor.

Tunus'un tahıl ihtiyacının yarısı Rusya'dan karşılanıyor. Bu durum, iki ülke arasındaki tarım işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Tunus Ulusal Tahıl Yönetimi Başkanı Salwa Ben Hadid Zouari, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Tunus için en önemli tahıl tedarikçilerinden biri olduğunu vurguladı.

Zouari, Rusya'nın yüksek kaliteli tahıl sunduğunu ve rekabetçi fiyatlarla Tunus'un ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Rusya'nın dünyanın önde gelen tahıl ihracatçılarından biri olması, bu işbirliğinin temelini oluşturuyor.

İki ülke sadece tahıl ticaretiyle sınırlı kalmıyor. Tarım sektöründe teknik destek ve eğitim programları gibi alanlarda da işbirliği yapmayı planlıyorlar. Dubai'de düzenlenen Global Tahıl ve Baklagiller Forumu'nda Rusya Tarım Bakanı Oksana Lut, Tunus'un Afrika'da önemli bir ortak olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda Rusya ve Tunus arasındaki ticaret hacmi sürekli artış gösteriyor. Geçen yıl tarım ürünleri ticareti %30'dan fazla arttı. Rusya, Tunus'a buğday ve yağlı tohumlar ihraç ederken, Tunus ise Rusya'ya hurma, zeytinyağı ve deniz ürünleri gönderiyor.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kazakistan'da 1 Milyar Dolarlık Gübre Yatırımı: Çin ve Rusya'dan Ortak Proje!Önceki Haber

Kazakistan'da 1 Milyar Dolarlık Gübre Ya...

Türkiye, Rusya'nın Tarım İhracatında Önemli Ortak: 3,5 Milyar Dolarlık Ticaret!Sonraki Haber

Türkiye, Rusya'nın Tarım İhracatında Öne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar