
Konya Büyükşehir Belediyesi, kent tarımı için topraksız üretim üzerine Ar-Ge çalışmaları kapsamında Konya Bilim Merkezi bahçesinde topraksız tarım alanı oluşturdu.
Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım şehri Konya'da çiftçilere yeni bir ufuk açmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kent tarımı için topraksız üretim üzerine Ar-Ge çalışmaları yürüten belediye, Konya Bilim Merkezi bahçesinde topraksız tarım alanı kurdu.
TÜBİTAK destekli Türkiye'nin ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi bahçesinde oluşturulan bu alan, Konya tarımı için örnek bir model oluşturmayı hedefliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, topraksız tarım alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Konya'da kırsalda yaşayan vatandaşların gelirini artırmak ve sürdürülebilir tarım yapmalarını sağlamak için çalıştıklarını belirtti.
Başkan Altay, Bilim Merkezi bahçesinde kurulan topraksız tarım alanında sadece su kullanarak otomasyonla denemeler yapıldığını ifade etti. "Çiftçilikte temel esas; anlatmak değil, görerek üretim çeşitliliğini değiştirebilmek," diyen Altay, bu çalışmalar sonucunda oluşturulacak eğitim alanlarında çiftçilere topraksız tarımın verimliliğini ve sürdürülebilirliğini göstermeyi amaçladıklarını söyledi.
Konya'nın büyük bir tarım şehri olmasına rağmen su sorunu yaşadığına dikkat çeken Başkan Altay, "Bir taraftan tarım alanlarımızda az su isteyen bitkileri tercih ederken, diğer taraftan da tüm dünyanın kullandığı modern yöntemleri ortaya çıkarmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaları derleyerek çiftçilerimizin günlük hayatında daha çok kazanç elde edebilecekleri yeni tarım modelleri oluşturmaya gayret ediyoruz," dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesi, bölgedeki çiftçilere su tasarrufu sağlayan, verimli ve sürdürülebilir bir tarım modeli sunmayı hedefliyor.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın