Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Tarsus İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Koçak, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, Zirai İlaç Bayileri, Köy Muhtarları, ve Üreticiler katıldı.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal Yaptığı konuşmada Kamu ve Özel sektörün el ele vermesi ile Akdeniz Meyve sineği ile mücadelenin başarıya ulaşabileceğine vurgu yaparak, bu problem çözülmez ise zararın büyük boyutlra ulaşacağını üretimin ciddi anlamda azalacağını, aynı zamanda ihracatta sıkıntı yaşanacağına dikkat çekti.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Ruhi Koçak yaptığı konuşmada, ilçede 150 bin dekar alanda meyvecilik yapıldığını ve etkili önlem alınması gerektiğini, aksi takdirde Tarsus’ta 150 bin dekar alanda üretilen meyvelerin maddi zarar boyutunun 150 milyon lira dolayında olacağına ifade etti.
Tarsus’ta Akdeniz meyve sineği haşeresinin şubat ayından başlayarak 12 ay boyunca konacakları ve böylece zarar verebilecekleri ürünlerin bulunduğunu kaydeden H.Ruhi Koçak, “Çukurova bölgesinde bu ve benzeri haşerelerle mücadelenin yüz gün değil, sürekli ve topluca mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilçe Müdürü Hayri Erdoğan ise yaptığı konuşmada, Akdeniz meyve sineği konusunun yeni bir gündem olmadığını, daha önce de sürekli olarak üreticileri bilgilendirip mücadelesini yaptıklarını belirterek, etkin mücadelede hedefe ulaşılması için hep birlikte ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede neler yapılabileceği konularında katılımcılar bilgilendirildi.
Yorum Yazın