Şekerbank

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 2 Bin Kişiye İş Sağladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 2 Bin Kişiye İş Sağladı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi çerçevesinde tamamlanmış olan tesisleri gezerek, teknik incelemelerde bulundu. İşletme yetkililerinden bilgiler alan Hasan Çebi, İl Müdürlüğü personelince gerçekleştirilen denetim çalışmalarını da yerinde inceledi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerince gerçekleştirilen kontrol ve denetim çalışmalarında, Hasan Çebi' ye; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Halil Karadeniz, konu uzmanları Şahin Abacı, Mustafa Akdemir ile işletme yetkilileri eşlik ettiler.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi çerçevesinde 9 ve 10. Etap yatırımların kuruluş, 2010 yılı itibarı ile hibe kapsamında destekle kurulan tesislerin, faaliyet kontrollerini yapmakta olduklarını belirten İl Müdürü Çebi; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Manisa ilinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi programında, 9.Etaptan 28 ve 10.Etaptan 12 olmak üzere toplam 40 tarıma dayalı sanayi yatırımı çalışmaları devam etmektedir. Çalışmaların Ekim ayı itibarı ile bitirilmesi planlanmıştır.

Manisa İlimizde, 2006 yılından beri uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 8 etap halinde 166 yatırım projesi tamamlanmış ve faaliyetlerine devam etmektedir. İlgili kanun gereği hibe kapsamında yapılan yatırımların beş yıl süre ile yılda iki kez kontrolleri gereği 85 işletmenin üretim ve faaliyetlerinin yılda iki defa yapılması gereken kontrolleri devam etmektedir.

Sekizinci etap a kadar yapılan toplam yatırım miktarı 67.087.000 TL, hibe ödemesi ise 34.354.000 TL'dir. Yapılan yatırımlar kapsamında, 2.179 kişilik daimi istihdam sağlanmıştır. İşletmelerde geçici statüde 3–7 aylık süre ile istihdam edilenlerin sayısı ise yaklaşık 16.000 kişi civarındadır. Bakanlığımız çalışmaları kapsamında uyguladığımız projelerle Manisa İlimizde üretilen meyve, sebze, hububat ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımlarına destek verilerek, toplam 1.002.300 ton işleme ve değerlendirme kapasitesi yaratılması sağlanmıştır.

2015 yılında başlanan 9. Etap Kırsal Kalkınma Tebliği kapsamında 28 proje ve 10. Etaptan yürütülmekte olan 12 proje olmak üzere toplam 40 yatırım, 2016 yılı Ekim ayı itibarı ile tamamlanmış olacaktır. Bu tesislerin toplam yatırım miktarı 35.709.164,83 TL ve Bakanlığımızca verilecek hibe desteği miktarı 17.142.547,92 TL' dır. Bu tesislerle yaratılacak daimi istihdam kapasitesi 246 kişidir" dedi

Yapılan yatırımlar ile üreticilerin ürünlerine yeni pazarlar yaratılarak talep artırılmakta, bu yolla ürün satış fiyatlarının düşmesinin engellenmekte olduğuna vurgu yapan Hasan Çebi; "Yatırımlar sayesinde önemli miktarda katma değer üretilmekte ve işlenmiş ürün olarak önemli miktarda ihracat gerçekleşmektedir. Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan 11.Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı çalışmalarının yakında sonuçlanması beklenmektedir. Yatırımcılarımızdan Manisa için daha fazla yatırım yapmalarını ve özellikle tarım sanayi tesislerinde verimliliğin ve rekabet gücünün artması için alternatif enerji olarak güneş enerjisinden elektrik üretimini önemseyen yatırımlar gerçekleştirmelerini bekliyoruz" diyerek açıklamalarına son verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması DüzenlendiÖnceki Haber

1. İsrail Sazanı Yakalama Yarışması Düze...

Küçücük Bir Atölyeden Dev Bir Şirkete Giden Başarı ÖyküsüSonraki Haber

Küçücük Bir Atölyeden Dev Bir Şirkete Gi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar