Uşak 2. Ege Tarım ve Hayvancılık, Süt Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı, sektörün devlerini biraraya getirecek.
23 bin'i kayıtlı yaklaşık 50 bin çiftçinin bulunduğu Uşak, 1- 4 Eylül 2016 tarihleri arasında tarım hayvancılık sektörünün zirvesine evsahipliği yapacak. GL Platform Fuarcılık tarafından, fuarın danışma kurulu toplantısı Uşak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapıldı.
Danışma Kurulu toplantısına Uşak Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Müdürü Süleyman Ünal, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Uşak İl Koordinatörü Hasan Duru, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Temsilcisi, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, Uşak Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür Uğur, Uşak Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uğur Aydoğan, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan ULUDAĞ, Banaz Belediye Başkanı Zafer ARPACI ve diğer belediye ve tarım paydaşlarının temsilcileri katıldı.
Çok önem veriyoruz
Danışma Kurulu toplantısının ardından fuarla ilgili olarak açıklama yapan Uşak Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, fuarların düzenlendikleri bölgelere büyük katkı katan organizasyonlar olduğunu dile getirdi. Vali Yardımcısı Genç, "Uşak ekonomisinin en büyük kaynaklarından biri tarım sektörü o yüzden bu yüzden bu fuar ilimiz için çok önemli. Fuarın arzu ettiğimiz gibi geçmesi için çalışmalara aylar öncesinden başladık. Şu an çalışmalar büyük bir hızla sürüyor. Uşak'ın kurtuluş günü açılışını yapacağımız bu fuarın kentte arzu ettiğimiz canlılığı, hareketi getirmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Bölgeye hareket getirecek
Uşak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman ise fuar düzenlemekteki amaçlaranın ilde bulunan yaklaşık 50 bin çiftçinin tarım sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmesi, teknolojileri kıyaslaması olduğunu söyledi. Kahraman, "Amacımız çiftçinin en yeni tarım uygulamalarını öğrenmesi, son teknolojiye ulaşmasını kolaylaştırmak, üretimin kalitesini arttırmak, Pazar değerini yüksek ürünleri üretebilmek olduğunu söyledi.Fuara sadece Uşak'tan değil, çevremizde bulunan Afyon, Kütahya, Gediz, Simav, Kula, Selendi gibi yerleşim yerlerinden de üreticiler katılacak. Fuar sayesinde çeşitli bölgelerden gelen üreticiler de aralarında uygulamalar konusunda bilgi alış verişinde bulunacaktır. Uşak tarım ve hayvancılığı arzu ettiği yere bir adım daha yeklaşmaktır." diye konuştu.
15 bin kişiyi taşıyacağız
GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın açılışına uzun bir süre olmasına karşın doluluk oranının yüzde 60'ı geçtiğini söyledi. Nisan ayında Burdur'da düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarına yaklaşık 45 bin kişinin katıldığını anlatan Ceylan, "Uşak'ta düzenleyeceğimiz fuara Uşak'a komşu olan Afyon, Aydın, Denizli ve Kütahya'dan en az 15 bin kişiyi kendi imkanlarımızla getirmeyi hedefliyoruz. Uşak'tan gelecek katılımcılarla birlikte 50 bin ziyaretçinin üzerine çıkmayı hedefliyoruz" dedi.
Uşak 2. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları, Sera Teknolojileri Fuarı'nda Uşak Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından, Uşak'ın üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip küçükbaş ırkların görücüye çıkacağı "Damızlık Koç Yarışması" ile Uşak ve civar illerden gelen düveler de er meydanına çıkacak. Fuarın en renkli etkinliklerinden biri olacak "Şampiyon Düve Yarışması"na katılan hayvanlar, boy, kilo, ırk özellikleri ve duruş gibi kriterlere göre puanlanıp ön elemelerin ardından jüri tarafından değerlendirilecek, yetiştiricileri sürpriz ödüllere sahip olacak.
Yorum Yazın