Şekerbank

Tarım Ve Gıdada Kalıcı İş Modelleri Arayışı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Ve Gıdada Kalıcı İş Modelleri Arayışı

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR)  koordinatörlüğünde yürütülen, dört Avrupa Birliği (AB) ülkesinden altı sivil toplum kuruluşunun yer aldığı ve Avrupa Konseyi tarafından desteklenen “Endüstrinin Kalıcı İş Modellerine Doğru Geçişi İçin Eğitime Destek Veren Tarım-Gıda Ortaklığı Projesi (APPETITE)” sonlandı. Proje ile tarım ve gıda alanında faaliyet gösterip de  kalıcı iş modellerine geçmek isteyen endüstriyel işletmeler ve tarım ve gıda alanında faaliyet göstermeyi hedefleyen genç girişimciler için bu sektörlerde kalıcı bir iş modeli kurmalarını sağlayacak yeni bir eğitim süreci oluşturuldu.  

SETBİR’in yönettiği projenin çalışmalarına İspanya’dan FEDACOVA (Valensiya Bölgesi Gıda İşleri Federasyonu) ve COORDINA (Şirket ve İnsan Kaynakları Faaliyetleri Koordinasyonu), İtalya’dan FEDERALIMENTARE (İtalya Gıda Endüstrisi Federasyonu) ve TATICS (TATICS Group Danışmanlık, İletişim ve Eğitim Hizmetleri Merkezi), Fransa’dan CRITT (İnovasyon ve Teknoloji Transfer Merkezi) ve Danimarka’dan Aalborg Üniversitesi katılmıştı. Çalışmalar, Valensiya-İspanya’da gerçekleşen kapanış konferansının ardından 30 Kasım 2019’da sona erdi.

Proje, tarım ve gıda sektörlerinde “kalıcı iş modelleri” kurmak için ihtiyaç duyulan eğitim ve öğretim yöntemlerine odaklanmıştı. Bunun nedeni ise AB ve Türkiye’de bu sektörlerdeki  işgücünün yaşlanmış olmasının yarattığı yenilenme ve bilgi tazeleme ihtiyacıydı. Projeni ile ulaşılmak istenen hedefler şunlardı:

-Sürdürülebilir bir iş modeline geçmek için uyum ve inovasyon gerekliliği konusunda tarım-gıda sektöründeki deneyimli iş insanlarının farkındalıklarını artırmak.

-Genç ve işsizler için, tarım-gıda sektörlerinde inovasyon ve sürdürülebilir program uygulamalarını sağlayacak yeni yetkinlikler geliştirmek.

Proje kapsamında, deneyimli iş insanları ve genç yeni mezunlara yönelik eğitim araçları hazırlanıp, bunlardan oluşan kursların yer aldığı bir e-platform kuruldu. Bu e-platforma ve hazırlanan eğitim içeriklerine www.appetiteproject.eu adresinden ulaşılabiliyor. 

Proje çalışmaları yürütülürken katılımcı her ülke, eğitim ihtiyacının ayrıntılarını tespit edebilmek için, doğrudan sektörün içinden iş insanlarını ve sektörde faaliyet göstermek isteyen, ilgili okullardan yeni mezun olmuş gençleri çalışmalara dahil etti. Ardından her ülkede gerçekleştirilen ve en az 30 kişilik toplantılar ile katılımcılar tarım ve gıda endüstrisi tarafından sunulan fırsatlar hakkında bilgilendirildi.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu bir eğitim içeriği oluşturan proje ile Türkiye’de ve AB’de tarım ve gıda endüstrisinde yeni ve kalıcı iş modelleri yaratılacağı umuluyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cardfinans TarımKart Sahibi Çiftçilere Petrol Ofisi İstasyonlarında Ödeme KolaylığıÖnceki Haber

Cardfinans TarımKart Sahibi Çiftçilere P...

Üreticilere Feromon Tuzak ve Bordo Bulamacı Dağıtımı YapıldıSonraki Haber

Üreticilere Feromon Tuzak ve Bordo Bulam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar