Şekerbank

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Bu Yıl Uluslararası Boyut Kazanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Bu Yıl Uluslararası Boyut Kazanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 13 yıldır düzenlenen ve tarım, orman, toprak ve suyun önemine dikkat çekmeyi amaçlayan “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” bu yıl ilk kez uluslararası alanda gerçekleştirilecek.

Yarışmanın bu yılki ismi “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması (UTOİFY)” olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyenler, 22 Nisan 2024 - 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler.

Katılımcılar, bitkisel ve hayvansal üretimden ormana, su kaynaklarından gıda üretimine kadar geniş bir yelpazede; üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair fotoğraflarla yarışmaya katılabilecekler. Yarışma, “Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tema, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları” olmak üzere altı farklı kategoride gerçekleştirilecek. 2024 yılı “Tema Kategorisi” konusu ise “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” olarak belirlendi.

Yarışmada 14 farklı dalda ödüller verilecek ve fotoğraf dünyasının tanınmış isimlerinden oluşan seçici kurul, yarışmanın kazananlarını belirleyecek. Seçici Kurul’da; Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, fotoğraf sanatçıları Reha Bilir, Coşkun Aral, Mehmet Arslan Güven, Ümit Bektaş, Sabri Savcı, Serkan Turaç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Ozan Bilgiseren, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Sezer ve diğer önemli isimler yer alıyor.

Yarışmanın sonuçları 23 Eylül - 23 Ekim 2024 tarihleri arasında açıklanacak ve düzenlenecek törende kategorilerde dereceye giren eserlere ödülleri verilecek. Ayrıca, ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar, Türkiye genelinde çeşitli seçkin mekânlarda sanatseverlerle buluşturulacak.

Yarışma hakkında daha detaylı bilgiye https://www.tarimorman.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Yarışmanın tanıtım filmleri ve görselleri ise ilgili linklerde yer alıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yarışmanın tanıtımını ve duyurusunu daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla medya organlarından destek talep ediyor. Yarışma ile ilgili basın bülteni ve resmi yazı, ilgililere iletilmiş durumda.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımda Türkiye’nin Asırlık Ortağı MacaristanÖnceki Haber

Tarımda Türkiye’nin Asırlık Ortağı Macar...

Antalya Ticaret Borsası Uyarıyor: Tarımda Sürdürülebilirlik İçin Acil Önlemler GerekiyorSonraki Haber

Antalya Ticaret Borsası Uyarıyor: Tarımd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar