Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, bir yandan tarımsal üretimle ilgili faaliyetlerini yürütürken, bir yandan da kurulan “kurumsal iş birlikleri” çerçevesinde kurumlar ve şahısların ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere talep ettiği gıda kolilerini tedarik ediyor. Bu kapsamda sadece Ramazan ayında çiftçimizin el emeği ile ürettikleri yerli, katkısız ve doğal ürünleriyle hazırlanan 450.000 adet gıda kolisi tüketiciyle buluşurken, yılbaşından bu yana teşkilatımızca satışı yapılan koli sayısı ise 1.050.000 adet oldu.
Kolide öncelik yerli ve milli gıdada
Koliler, yerli ve milli gıda saikiyle ülke çiftçisince üretilen ve işlenerek nihai hale getirilen “Tarım Kredi” markalı nohut, fasulye, pirinç, bulgur, mercimek, ayçiçek yağı, salça, çay, un, zeytin, makarna vb. ürünlerden oluşuyor ve ilgili kurumlara teslim ediliyor. Böylece ihtiyaç sahibi vatandaşlar, Merkez Birliği Kurumsal Satış ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğü ile Bölge Birliklerinin kurumlar ile yapmış olduğu işbirlikleri çerçevesinde güvenli ve kaliteli gıdaya ulaşabiliyor.
Gıda kolisi satışları 1.5 milyon adeti geçti
Valiliklerden kaymakamlıklara, belediyelerden sosyal yardım kuruluşlarına kadar yüzlerce kuruma yaygın teşkilat ağımız vesilesi ile çiftçinin alın teri ile üretilen ve nihai hale getirilen ürünlerden sadece 2021 yılı içinde “Tarım Kredi” markalı 1.500.000 adet gıda kolisi hazırlanarak arz edildi. Kurumlardan alınan her gıda ürünü ve gıda kolisi siparişi, ortaklardan alınan mahsulün artmasına vesile olurken, bu da kurum ortaklarının tarımsal ürünlerinin pazarlanması aşamasında da yalnız kalmamalarını sağladı.
Ramazan-ı Şerif bereketiyle geldi
Ayrıca, Tarım Kredi Kooperatifleri “kalitenin üreticisi doğallığın güvencesiyiz” prensibi ile hareket ederek, 2022 yılında da Ramazan ayının bereketini sevdikleri, ihtiyaç sahipleri ve çalışanları ile paylaşmak isteyen kişi, kurum ve kuruluşların taleplerini karşıladı. Çiftçimizin el emeği ile ürettikleri yerli, katkısız ve doğal ürünleriyle hazırlanan 450.000 adet Ramazan gıda paketini kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla tüketiciyle buluştururken, yılbaşından bu yana teşkilatımızca satışı yapılan koli sayısı ise 1.050.000 adet oldu.
Gıda kolisi satışlarında 3 bölge öne çıktı
Ramazan ayı süresince gıda kolisi satış rakamlarında, Tekirdağ, Sakarya ve Şanlıurfa Bölge Birlikleri en fazla satış yapan bölge birlikleri oldu. 2022 yılında bu başarıya ek olarak, çiftçinin alın teri ile ürettiği tarımsal ürünleri içeren gıda kolileri kurum ve vatandaşların talepleri doğrultusunda temin edilirken hem hayır sahibi vatandaşlar hem de kurumlar için hazırlanan alışveriş kartları (KoopKart) da kullanıldı. Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatif Marketlerden 45.000 adet KoopKart ile alışveriş imkanı sağlandı.
Kolilerin hazırlığında hummalı çalışma
Gıda kolileri, şirketimiz Tarım Kredi Birlik A.Ş. Etimesgut Tesisleri’ndeki çalışanlarca 24 saat durmaksızın yoğun bir çalışmayla paketlenerek satışa sunuldu. Hazırlanan koliler, hem kurumsal anlamda 12 yıllık paydaşımız Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Bölge Müdürlüklerine hem de Bölge Birliklerimiz ve şirketimiz Tarım Kredi Birlik A.Ş.’nin ortaklaşa çalışmaları ile memleketin dört bir yanındaki belediyeler, valilikler, sosyal yardımlaşma vakıfları gibi birçok kuruma yoğun bir şekilde sevk edildi.
Hedef 2 milyon adet gıda kolisi
Tarım Kredi Kooperatiflerinden alınan her gıda ürünü ve gıda kolisi ya da verilen her sipariş, ortaklardan aldığımız mahsulün artmasına vesile olmakta, bu da kurumsal misyonumuz gereği ortakların tarımsal ürünlerinin pazarlanması aşamasında da yalnız kalmamalarını sağlıyor. Bu doğrultuda, 2021 yılında kurumlarımıza yaklaşık 1.500.000 adet gıda kolisi yapılırken 2022 yılı sonunda kurumlara iştiraklerimiz ile birlikte “2.000.000 adet gıda kolisi” arzı hedefleniyor.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın