İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Çin Halk Cumhuriyeti pazarının Türk süt ve süt ürünlerine açılmasının sektör için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Çin Halk Cumhuriyeti pazarının Türk süt ve süt ürünlerine açılmasının sektör için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Uzun uğraşlar sonucu 54 firmanın pazara girişine izin verildiğini belirten Sezer, “Bu firmalarımıza büyük görevler düşüyor. Türkiye için çok önemli pazar olan Çin’de en kısa zamanda kendilerini ispatlayarak pazar 6 milyar dolarlık pazarda paylarını artıracaklarına, diğer firmalarımıza ve ürünlerimize de yer açacaklarına inanıyorum dedi.
Üretim kalitesi ve teknoloji açısından dünya firmalarıyla boy ölçüşebilecek düzeyde olan sektörün uzun süredir Çin pazarının açılması için büyük çaba sarf ettiğini bildiren Sezer, Ticaret Bakanlığımız île Tarım ve Orman Bakanlığımız bir an olsun sektörü yalnız bırakmadı. Ticaret Müşavirliklerimizin de katkısıyla bürokratik sorunları çözüp, Süt ve süt ürünlerine Çin pazarının kapılarını açtılar. Konuyla bizzat ilgilenen bakanlarımız Sayın Ruhsar Pekcan ve sayın Bekir Pakdemirli’ye, emek veren tüm bürokratlarımıza ve ticaret müşavirlerimize çok teşekkür ederiz. Bu sektörümüz için olduğu kadar ülke ihracatımız açısında da çok önemli bir gelişme” dedi.
Kanatlı sektörü de müjdeli haber bekliyor.
Çin Halk Cumhuriyeti’nin çok büyük bir pazar olduğunu hatırlatan İSHİB Başkanı Müjdat Sezer, süt ürünlerinden sonra kanatlı ürünler sektörünün da müjdeli haber beklediğini söyledi. Her iki sektörün de aynı süreçten geçtiğini bildiren Sezer, Türkiye beyaz ette dünya standartlarında üretim yapan bir ülke. Çin Gümrükler Genel İdaresinden teknik bir ekip Türkiye'ye gelerek işletmeleri yerinde ziyaret ettiler ve bunu gördüler. Sayın bakanlarımızın çok kısa sürede beyaz et sektörü önündeki engelleri de kaldıracağına inancımız tam. Bu olduğu takdirde her iki sektörde ihracat çok hızlı bir artar, bu da üretim ve istihdama pozitif katkı sağlar” diye konuştu.
Yorum Yazın