TOFİDAS

Sel Suları Köyleri ve Arazileri Yuttu, Hayvanlar Mahsur Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'nın Yakutistan bölgesinde yaşanan şiddetli seller, tarım arazilerini yutarken, Hara-Tumul köyünde 110 kişi tahliye edildi. Yüzlerce hayvanın sularla çevrili küçük toprak parçalarında mahsur kalması yürekleri burktu; onlara ulaşım şu an sadece teknelerle sağlanabiliyor.
Çim Sınırlayıcı

Rusya Federasyonu'na bağlı Yakutistan Özerk Cumhuriyeti, son günlerde şiddetli sel felaketiyle mücadele ediyor. Özellikle Oymyakon bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar ve eriyen karlar, geniş tarım arazilerini sular altında bırakarak bölge halkına ve hayvanlara büyük zorluklar yaşatıyor.

Bölgenin sular altında kalan köylerinden Hara-Tumul'da yaklaşık 110 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi. Ancak yükselen sular nedeniyle yüzlerce büyükbaş hayvanın, sularla çevrili küçük toprak adacıklarında mahsur kaldığı bildirildi. Görüntüler, kurtarma ekiplerinin zorlu şartlar altında çalıştığını ve hayvanlara ulaşımın yalnızca teknelerle yapılabildiğini gözler önüne seriyor.

Oymyakon bölgesinde toplamda beş yerleşim yeri ve iki ana karayolu ulaşımının sel suları nedeniyle kesildiği belirtildi. Yetkililer, selin zirve noktasına ulaştığını ve mahsur kalan hayvanların yüksek bölgelerde kurtarılmayı beklediğini ifade etti. Bu trajik durum, bölgede hem insani hem de çevresel bir krizin yaşandığını gösteriyor. Halk, hayvanların bir an önce kurtarılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çin, Rus Buğdayı Alımını 16 Kat AzalttıÖnceki Haber

Çin, Rus Buğdayı Alımını 16 Kat Azalttı

Rusya’da Karabuğday Fiyatlarında Artış Riski GündemdeSonraki Haber

Rusya’da Karabuğday Fiyatlarında Artış R...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar