Şekerbank

Samsun’da Av Yasağı Sona Erdi: Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Av Yasağı Sona Erdi: Balıkçılar “Vira Bismillah” Dedi

Denizlerimizde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 4,5 ay aradan sonra 1 Eylül itibarıyla sona erdi. 1 Eylül’ü sabırsızlıkla bekleyen balıkçılar, tüm hazırlıklarını tamamlayarak büyük bir heyecanla “vira bismillah” dedi.

Canik Balıkçı Barınağında Tören Düzenlendi

Samsun’da Canik Balıkçı Barınağında düzenlenen "Denizlerde Av Yasağının Kaldırılması Programı"na Samsun Valisi Orhan Tavlı, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, siyasi partilerin temsilcileri, Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı ve balıkçılar katıldı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam’ın Konuşması

Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla başlayan av sezonunun gerek ülkemiz gerekse Samsun balıkçılığı açısından hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bol ve bereketli bir sezon diliyorum. 2024-2025 Av Sezonunun sektörün tüm aşamalarında çalışan, emek harcayan balıkçılarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bakanlık olarak her zaman balıkçılarımızın yanındayız, bu yoldaki hedeflerimiz balıkçılığın sürdürülebilirliğini ve balıkçılarımızın kazancının artmasını sağlamaktır. Balıkçılarımıza bereketli kazançlar diliyor, av sezonu açılışının ülkemize ve sektörümüze hayırlar getirmesini diliyorum,” dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın Konuşması

Samsun Valisi Orhan Tavlı ise, “2024-2025 Av Sezonunun başlaması nedeniyle mutluyuz, heyecanlıyız. Tüm balıkçı kardeşlerime bol ve bereketli bir av sezonu diliyorum. Siz değerli kardeşlerimden ricam; su ürünleri avcılığına getirilen kurallara riayet etmenizdir. Denizlerimizin korunmasına, herkesten evvel balıkçı kardeşlerimizin öncülük etmesini bekliyoruz. Sizlere bereketli, bol kazançlı bir sezon diliyorum. Rüzgarınız kolayınıza, bahtınız açık olsun,” dedi.

Dualar ve “Vira Bismillah”

Konuşmaların ardından yeni sezon için kazasız belasız, bol ve bereketli bir sezon olması dileğiyle dualar edildi ve balıkçı tekneleri “Vira Bismillah” diyerek Karadeniz’e açıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Sarıbal: Ayçiçeği Üreticileri Zor DurumdaÖnceki Haber

CHP’li Sarıbal: Ayçiçeği Üreticileri Zor...

Akhisar'da Şiddetli Yağış Tarım Ürünlerine Zarar VerdiSonraki Haber

Akhisar'da Şiddetli Yağış Tarım Ürünleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar