Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin Aliya İzzetbegoviç Meydanında lale soğanı dikti. Lale soğanı dikiminde Özel Kalem Müdürü Şakir Çetin, Muş Fotoğraf Sanatı Derneği (MUFSAD) Sezgin Yalçıner ve basın mensupları hazır bulundu.
MUFSAD tarafından yürütülen 'Gözümde Mutluluk’ projesi kapsamında bin adet lale soğanı dikildi. MUFSAD Başkanı Sezgin Yalçıner külliyenin farklı yerlerinde de lale dikimi yapacaklarını söyleyerek Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve üniversitemiz yöneticilerine projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Nisanın son haftasında açması beklenen lalelerin külliyeye hoş bir görüntü kazandıracağını ifade eden Yalçıner, dernek üyelerinin açan lalelerin güzel görüntüsünü fotoğraflayacağını sözlerine ekledi.
“Fakülte binasının temelini inşallah bahar aylarında atmayı düşünüyoruz.”
Lale dikiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Polat, lalenin hem Muş’un hem de üniversitemizin simgesi olduğunu hatırlatarak amaçlarının lale soğanı dikimi ile ilgili bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Polat şunları söyledi: “Üniversitemizin ve Muş’un simgelerinden bir tanesi de laledir. Bugün Muş Fotoğraf Sanatı Derneği ile birlikte bir etkinlik düzenliyoruz. Amacımız lale soğanı dikimi ile ilgili bir farkındalık oluşturmak. Bu anlamda dernek temsilcisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Bilindiği gibi Uygulamalı Bilimler Fakültemiz geçtiğimiz aylarda kuruldu ve Türkiye’de alanında tanınmış bir isim olan Prof. Dr. Yaşar Karadağ dekan olarak atandı. Yeni fakültemizin binasıyla ilgili Muşlu bir hayırsever ile görüştük. Fakülte binasının temelini inşallah bahar aylarında atmayı düşünüyoruz.
“MŞÜ bölgenin tohumculuk ve anaç arı üretim merkezi olacak.”
Bizim bu fakülte ile amacımız Muş’un gıda, tarım ve hayvancılık alanlarındaki inanılmaz zenginliğini sadece bölgemize ve Türkiye’ye değil bütün dünyaya tanıtmaktır. Bu kapsamda önemli girdileri olacağına inandığımız zirai üretim ve hayvancılık ile ilgili çeşitli çalışmalar projelendirdik. Bazı konularda adımlar attık. Mesela bu adımlardan en önemlisi, Türkiye’nin önde gelen 15 tohum firması sertifikasyon çalışmalarında üniversitemizin laboratuvarlarını kullanacaklar. Bu, hem Muş’un tanınması açısından hem de üniversitemizin ziraat alanında kendini geliştirmesi anlamında son derece önemli bir adımdır. Bu amaçla yakın zamanda bu firmaların temsilcileri üniversitemizin ve şehrimizin misafirleri olacaklar
Bir başka müjdeyi de Muş kamuoyu ile paylaşmak isterim. Nasip olursa arıcılık sahasında, özellikle anaç arı üretiminde Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından birini 2018 yılı içerisinde üniversitemize ve şehrimize kazandıracağız. Muş Alparslan Üniversitesini anaç arı üretiminin merkezi hâline getireceğiz. Üniversitemizin anaç arı üretilen bir merkez hâline geldiğinde ekonomik anlamda Muş’a büyük katkılar sağlanacağına inanıyoruz. Boş yatan meraların ve çürüyen kır çiçeklerinin şehir ekonomisine azami katkı sağlamasını mümkün kılacak yatırımlardır bunlar. Uygulamalı Bilimler Fakültesi inşallah Muş’un kaderini değiştirecek; bu akademik birimimiz hem bir eğitim hem de bir araştırma-geliştirme yuvası hâline gelecektir. Önümüzdeki yıl hızlı bir şekilde akademik bölümlerimizi ve kadrolarımızı oluşturmaya başlayacağız.”
Yorum Yazın