Şekerbank

Pakdemirli’den bir yerli traktör açıklaması daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakdemirli’den bir yerli traktör açıklaması daha
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli seçime kısa bir süre kala gündeme gelen elektrikli yerli traktör hakkında bir açıklamada daha bulunarak "Nisan ayı içinde traktör üreticileri ile ekstra toplantı yapacağız." dedi.

Habertürk’ten Veis Ateş’in sorularını yanıtlayan Pakdemirli canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Biliyorsunuz Türkiye’nin elektrikli araba ile ilgili bir iddiası var. Biz de sessiz sedasız medyaya duyurmadan ‘elektrikli traktör ile ilgili bir çalışma yapabilir miyiz?’ dedik. Baktık olabilecek bir durum ortaya çıkıyor. Dünya da şu anda da ticarileşmiş herhangi bir elektrikli traktör yok. Ama bugün itibari ile köylümüzün, üreticimizin, çiftçimizin en büyük derdi nedir diye sorsak mazot derler. Çiftçimiz girdilerin yüksek maliyetli olduğunu söylüyor. Acaba buna bir çare olur mu? Bu bir yılda olmaz, üç yılda olmaz beş yılda, on yılda … Eğer biz Türkiye’de seri üretim bir traktör yapıp filoyu değiştirebilirsek ve filo tamamen buna dönerse bu Türkiye’yi farklı bir uluslararası skalaya çıkarır. Çünkü günlük 7-10 liralık bir şarjla 12 saat çalışacak bir traktörden bahsediyoruz. Bunun protatipini yaptık. Ben de kullandım. Son derece güçlü. Saha testleri devam ediyor. En kısa zamanda biz bunu seri üretime hazırlayıp çiftçimize, üreticimize uygun şartlarda, benzer traktörler ne fiyatta ise o fiyatlarda vermenin çarelerini arıyoruz.

Biz hazırız. Herhalde nisan ayı içerisinde traktör üreticileri ile bir ekstra çalışma yapacağız ki şu ana kadar yaptık. 2-3 ilden traktör firmaları ilgilendiklerini ve üretmek istediklerini söylediler. Bizim için önemli olan bunu en ucuz fiyatla en uygun şekilde köylüye, çiftçiye kim ulaştırabilir biz ona bakacağız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pakdemirli: “TMO Fındık Üreticisinin Yanında Olacak”Önceki Haber

Pakdemirli: “TMO Fındık Üreticisinin Yan...

‘Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Uygulamaları’ proje toplantısı Konya’da gerçekleştirildiSonraki Haber

‘Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar