Şekerbank

Mera Kanunu uygulamaları ile ilgili toplantı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mera Kanunu uygulamaları ile ilgili toplantı başladı

Mera Kanunu uygulamaları, Mera Bilgi Sitemi ve e-tad uygulamaları konulu toplantı 1 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen açılış ile başladı. Toplantının açılışına Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Şevket Tekin, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Mesut Akdamar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, 81 ilin Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürleri ile konu ile ilgili teknik personel katıldı.

Tekin, Mera alanları bizlere emanet

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de 14.6 milyon hektar mera arazisinin olduğunu 3.4 milyon hektarının tespitinin yapıldığını kaydeden söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Şevket Tekin, "Mera alanları bizlere emanet, mera alanları binalar için değil hayvanlar için var. Meralarımızı korumalıyız '' dedi. Meraların korunması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerine işaret eden Tekin, teknik personelin uygun görüşleri ile olaylara çözüm ürettiklerini, devletin mera bölgelerindeki önemli yatırımlarını mera komisyon kararlarından geçirerek meraların amaç dışı kullanımını engellediklerini belirtti

Teknik personelin sahada donanımlı ve bilgili olarak çalışma yürütmesi gerektiğine dikkat çeken Tekin, Olayları problem olarak görmeyip çözüm üretmeleri gerektiğini, vatandaşın yasalar çerçevesinde mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Akdamar, Meralar biyoçeşitlilik ve hayvan yemi kaynağı için olmazsa olmaz

Toplantının amacının, sorunları ekip ruhuyla çözmek olduğunu belirten Çayır Mera Ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Mesut Akdamar, Meraların korunmasını ve tahrip edilmeden kullanılmasının takibini yaptıklarını, Mera Bilgi sisteminden alınan verilere göre meraya kayıtlı alanların gerçekle eşdeğer olduğunu söyledi. Meraların önemine dikkat çeken Akdamar, meraların biyoçeşitlilik ve hayvan yemi kaynağı için olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Türkiye'deki arazilerin yüzde 20' sinin mera alanı olarak kullanıldığını ve bu alanların başka amaçlar için değil, hayvanların otlatılması için olduğuna dikkat çeken Akdamar şöyle devam etti; "Mera Bilgi Sistemini etkin bir biçimde kullanılıyor. Gerek 81 İl Müdürü, gerek teknik personel ile iletişime geçip ekip ruhuyla çözümler üretiyoruz, gerekli bilgileri paylaşıyoruz.''

Yem bitkisi desteklerinin  1.1 milyon hektardan 2.6 milyon hektara ulaştığını belirten Akdamar, mera alanlarının tahribinin yem bitkisi üretiminin desteklenmesi ile azalacağını kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Aspir Tohumu DağıtıldıÖnceki Haber

Çiftçilere Aspir Tohumu Dağıtıldı

Balıkesir Tarım Fuarı DüzenlendiSonraki Haber

Balıkesir Tarım Fuarı Düzenlendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar