Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet SÖĞÜT, Ceyhan İlçesi İsalı köyündeki yörük ailelerini çadırlarında ziyaret etti. Küçükbaş hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan göçer ailelerin, yaklaşık 5-6 ay devam eden bu zorlu yaşam alanlarını iyileştirmek amacıyla İl Müdürlüğünce yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Ziyareti sırasında SÖĞÜT, İl Müdürlüğü olarak makamda değil, çiftçilerimizin yanında bulunmayı tercih ettiklerini ifade ederek, "Her zaman üretime ve üreticiye nasıl bir katkı sunabiliriz bilinciyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bakanlık olarak hayvancılığa çok önem vermekteyiz. Daha önceden 300 baş hayvana verilen Çobanlık Sertifikası Desteği, Sayın Bakanımızın talimatıyla 250 başa düşürülmüş olup, böylece yapılan yardımdan daha çok ailemizin fayda sağlamasına imkan verilmiştir" şeklinde konuştu. SÖĞÜT, göçerlerimizin bu zor şartlar altında hayvancılık faaliyetlerini sürdürdüklerini ve çadırlardaki dumanın tüttüğü müddetçe vatanımıza ve milletimize hiçbir zaman zarar gelmeyeceğini vurgulayarak, “Yörüklerimiz tarafından geleneksel olarak sürdürülen küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, et fiyatlarının istikrarı açısından da önem taşımaktadır” dedi.
SÖĞÜT, başta Adana Valisi Mustafa BÜYÜK’ün de katkılarıyla, İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler ile göçer hayvancılık yapan üreticilerin ve arıcıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla güneş enerjisi panelleri dağıttıklarını söyleyerek, "Şu an göçerlerimizin birçoğu bulundukları yaşam alanlarında artık televizyonlarını çalıştırıyorlar. Cep telefonlarını şarj edebiliyorlar ve elektrikle görülebilen tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar” dedi.
Ardından göçer aileler İl Müdürünün ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, şöyle konuştular; “Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz bizlere çeşitli destekler vererek, her zaman yanımızda olmuşlardır. Onların sayesinde çadırlarımıza elektrik geldi. Çocuklarımız artık ışıkta ders çalışabiliyor, bilgisayar kullanıyor ve televizyon seyredebiliyorlar. En önemlisi de gençlerimiz artık teknolojiden uzak kalmadıkları için hayvancılığı beraber yürütebiliyoruz”.
Yorum Yazın