Şekerbank

Kayseri'de Kaçak 15 Ton Balık Ele Geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayseri'de Kaçak 15 Ton Balık Ele Geçirildi

1 Nisan 2019 tarihi itibariyle içsularda av yasağının bulunduğu Kayseri'de, uygunsuz şekilde nakliyesi yapılan ve depolanan yaklaşık 15 ton balık ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Hacılar İlçesi Açelya Caddesi'nde olduğu belirlenen bir depoya denetim ve kontrol yaptı.  Emniyet güçlerinin de eşlik ettiği denetimde uygusuz şekilde diğer illerden toplanarak nakliyesi yapılan ve depolanan yaklaşık 15 ton sazan balığı ile beraber bazı avlanması yasak olan diğer sazan türleri ele geçirildi. 

Denetim alanında incelemelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN, burada yaptığı açıklamada, hem halk sağlığını hem de gıda güvenliğini sağlamak için gayret gösterdiklerini belirtti. Yaklaşık 15 ton tüketime uygun olmayan balığın vatandaşın sofrasına ulaşmadan ele geçirildiğine dikkat çeken Mustafa ŞAHİN, "Gayri yasal yollarla ürün nakleden, ürün dağıtımını yapmaya çalışan ve pazarlamaya çalışan işletmelerin karşısında hem emniyet güçlerimiz hem de kendi ekiplerimizle durmaya devam edeceğiz. Gayrisıhhi ortamlarda nakli yapılmış ve bundan sonra da nereye gideceği konusunda çok fazla bilgi olmayan bu balıklar iç piyasaya dağıtılacak ürünler olabilirdi. "Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı" konusunda kesintisiz kontrollerimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu balıklar bir milli servet. Bu balıklar yasak olmayan dönemlerde avlansaydı önümüzdeki nesillere sürdürülebilir bir balık nesli aktarabilirdik." diye konuştu.

Ele geçirilen yaklaşık 15 ton balık, veteriner hekimlerinin kontrollerinden sonra imha edilmek üzere iki ayrı kamyona yüklenerek depodan alındı. Depo sahibine ise 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında ve  "kişilerin sağlığını ve hayatını tehlikeye sokmak" suçundan idari işlem başlatıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Arı Ölümleri Zirai İlaçların Gece Kullanılmasıyla Önlenebilir"Önceki Haber

"Arı Ölümleri Zirai İlaçların Gece Kulla...

Kırsal kalkınmada "danışmanlık" kapasitesi artırılıyorSonraki Haber

Kırsal kalkınmada "danışmanlık" kapasite...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar