Giresun’da Kadın Kooperatifleri; yöresel ürünlerin işlenmesi ve marka değeri kazandırılmasında rol model oldu.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen yerel bir proje kapsamında; bölgede yetiştirilen yöresel ürünlerin değerlendirilmesi ve bu ürünlerin katma değerlerinin arttırılması amacıyla Merkez, Kayadibi Mahallesinde faaliyet gösteren S.S. Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yöresel ürünlerin işlenmesine yönelik olarak alet makine ve ekipman desteğinde bulunuldu.
Kooperatife bir adet fındık boylama makinesi, bir adet fındık kırma makinesi ve bir adet de fındık unu yapımı için öğütücü makine desteği verildi. Bu makine-ekipmanların % 70’i proje kaynaklarından geriye kalan % 30 u ise Kooperatifler tarafından katkı payı bedeli olarak finanse edildi.
Kooperatif Başkanı Handan Aktan, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, İl Müdürü Yardımcısı Adnan Temur ve proje ekibinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda; “Coğrafi işaretli ürünlerin Türkiye ve Dünyadaki pazaryeri olan Endemigo.com ile anlaşma yaptıklarını ve Giresun iline özgü coğrafi işaretli ürünleri kullanarak ürettikleri geleneksel gıdaları bundan sonra e-Ticaret ortamında da pazarlamayı hedeflediklerini” belirtti ve kendilerine verdikleri destek için İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve proje yürütücülerine teşekkür etti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Angın ise “Müdürlüğümüz, çalışmaların her aşamasında kadın üreticilerimizin yanında olmuş ve yapılan çalışmaların olumlu meyveleri alınmaya başlanmıştır. Yürütmekte olduğumuz projede; Giresun İlimizde coğrafi işaretli ürünlerin artırılması, yöresel ürünlerin marka haline getirilerek katma değer kazandırılması ve çalışmaların bir rol model olarak örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır” dedi ve desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın