Eğitimde 17 yılı geride bırakan Yaşar Üniversitesi, güçlenen akademik kadrosu, yeni bölüm ve işbirliği olanaklarıyla 2018-2019 akademik yılına hazır. Geçtiğimiz akademik yılda elde edilen başarıları ve yeni dönemin hedeflerini kamuoyu ile paylaşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, İzmir’e katkı sağlayacakları projeleri de açıkladı. Yiğitbaşı, “Hollanda’nın tarım ve gıda teknolojilerinde dünya lideri olan Wageningen Üniversitesi işbirliği ile İzmir’e bir tarım teknolojisi fakültesi kazandırıyoruz” dedi.
40 BİN METREKARE DAHA BÜYÜYORUZ
Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında Yaşar Üniversitesi’nin yeni yatırımları hakkında bilgi veren Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “İçinde bulunduğumuz Selçuk Yaşar Kampüsümüzün bazı kısımları, yeniden yapılanma sürecine girecek. Yaklaşık 70 bin metrekarelik kapalı alanı kapsayan bu revizyonla birlikte 110 bin metrekarelik toplam kapalı alanımız ve yaklaşık 10 bin öğrencimiz ile daha teknolojik ve ferah öğrenme ortamlarında eğitim hayatımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
BÜYÜK SIÇRAMA YAKALADIK
Üniversitenin 2020 Stratejik Planı dahilinde ilerlediklerini kaydeden Ahmet Yiğitbaşı, “Bu büyük yatırım projelerinin yanı sıra, bizi ayrıcalıklı kılan pek çok başarıyı da elde ettik. Stratejik planımızın en önemli unsurlarından olan ‘Ar-Ge, Girişimcilik ve İnovasyon’ kavramları çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla, TÜBİTAK tarafından açıklanan, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite endeksinde her geçen sene yükselişimizi devam ettiriyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içinde ilk 10 arasında yer almak. Yine geçtiğimiz yıl, TÜBİTAK 1601 Destek Programından yararlanmaya hak kazanan 9 üniversiteden biri olduk. Bu bağlamda Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisimizin yürüttüğü tüm faaliyetler, bir önceki yıl olduğu gibi önümüzdeki yılda da TÜBİTAK tarafından desteklenecek” dedi.
İZMİR İÇİN BÜYÜK ŞANS
İzmir için de farkındalık yaratan ve nitelikli işgücü kazandıracak projelere imza attıklarını belirten Yiğitbaşı, tarım ve gıda teknolojilerinde dünya lideri olan Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Merkezi (WUR) ile işbirliği gerçekleştirileceğini de hatırlattı. Yiğitbaşı, “Türkiye’de özellikle de İzmir’de tarım alanında önemli bir eksiklik var. Güvenli ve sağlıklı bir gelecek için gıda ve tarım teknolojilerinin önemini öngören üniversitemiz Wageningen Üniversitesi işbirliği ile İzmir’e bir tarım teknolojisi fakültesi kazandıracak. Bu projeler İzmir’e büyük katkı sağlayacaktır ve nitelikli iş gücü fırsatı yaratacaktır. İzmir için büyük bir şans. Ayrıca bu bilimsel ilerlemelerimizi gerçekleştirirken, kültürel sorumluluğumuzun bir gereği olarak şehrimizin daha yaşanabilir hale gelmesi için de çalışmaya devam etmekteyiz. Üniversitemizin organizasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile bu akademik yıl içinde ‘İzmir’de İyilik Var’ sloganı ile 103 sivil toplum kuruluşunu bir araya getirdik. Öğrencilerimizin öncülüğünde çeşitli projeleri gerçekleştirdik. Sayısı 3 bini aşan gönüllüler aracılığı ile iyiliği ve dayanışmayı hatırlattık” diye konuştu.
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILDI
Yaşar Üniversitesi’nin alanında uzman kişileri kazanma politikası sayesinde, yurt içi ve yurt dışında görev yapmış deneyimli akademisyenlerin yeni dönemde de üniversiteyi tercih edeceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer ise Makine Mühendisliği Bölümünün açıldığının müjdesini verdi. Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu ile gerçekleştirilen ortak diploma projesini hatırlatan Prof. Dr. Dinçer, “Üniversitemiz büyüyor, gelişiyor. Ayrıca, Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu arasında elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde ortak diploma projemiz hayata geçirildi ve bu akademik yılda ilk öğrencilerini almaya başlayacak. Yükseköğretim Kurulu tarafından öğrenci alımının onaylanan proje kapsamında, İngilizce ve Fransızca yapılacak 4 yıllık eğitimin ilk 2 yılı Yaşar Üniversitesi’nde, sonraki 2 yılı ise Lyon ECAM’da gerçekleşecek. Bu eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan ortak diploma sahibi olacaklar. Arzu eden öğrenciler ise ECAM’da bir yıl daha eğitim almaları halinde ECAM mühendislik diploması da alacaklar. Bu yıl ilk kez 24 öğrenci alacağız” dedi.
SİBER GÜVENLİKTE MİLLİ ÇÖZÜMLER
Yaşar Üniversitesi olarak, siber güvenlikte milli çözümler üretilmesine katkı sağlamak için ülkemizin önde gelen savunma sanayi ve bilişim kurumlarından HAVELSAN ile işbirliği protokolü imzaladıklarını da belirten Dinçer, “Siber güvenlikte yerli ve milli çözümler üretmek amacıyla Yaşar Üniversitesi ile HAVELSAN arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek Siber İstihbarat Laboratuvarı’nda, bir yandan ülkemizin siber güvenlik alanında ihtiyaç duyduğu yazılımlar geliştirilirken, bir yandan da bu alanda uzmanlar yetiştirilecek” dedi.
İSTİHDAM ORANLARIMIZ YÜKSEK
Her yıl yaklaşık bin 200 öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Prof. Dr. Cemali Dinçer, bu yıl tercihte bulunacak adaylara tavsiyelerde bulundu. Dinçer şunları söyledi:
“Geçtiğimiz yıl ek kontenjanlarla birlikte kayıtlanma oranımız yüzde 100’e ulaştı. Her yıl yaklaşık bin 200 öğrencimizi mezun ediyoruz ve mezun öğrencilerimizin yüzde 85’ine ulaşabiliyoruz. Ulaştığımız öğrencilerin ise yaklaşık yüzde 80’inin istihdam edildiğini biliyoruz. Aday öğrenciler için ise yarış başladı. Bu yıl 14 Ağustos’a kadar tercih günleri devam edecek. Üniversite olarak adaylara doğru bilgiye sahip olmaları için ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Bu yıl puan sistemi değiştiği için özellikle eşit ağırlıklı puan türünden tercihte bulunacak adayların çok dikkatli olmaları gerekiyor” .
Yorum Yazın