Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü her yaştan tüketicileri bilgilendirmeye yönelik düzenlediği toplantılara devam ediyor.
Ulusal Organik Tarım Eylem Planı çerçevesinde, organik tarımın yaygınlaştırılması, organik ürün konusunda tüketici bilincini geliştirerek organik ürüne olan talebi artırmak amacıyla "Organik Tarım" konulu eğitim düzenlendi.
Alanya ilçesi Mahmutlar Halil Ülker İlköğretim ve Kumluca İlçesi Mimar Sinan İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen eğitimlerde 5-6-7 ve 8 sınıf öğrencilerine organik tarım ürünleri hakkında bilgiler verildi.
Dallı, Öncelikli görevimiz eğitim ve yayım
Eğitimleri değerlendiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı şunları söyledi; Bakanlık olarak öncelikli görevimiz eğitim ve yayım. Eğitim faaliyetlerimizde ise her yaştan üreticiler ve tüketiciler hedef grubumuz. O nedenle bu eğitimleri çok önemsiyoruz. Okul döneminde edinilen bilgilerin daha bilinçli bir toplum için gerekli ve önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle okullarda gerçekleştireceğimiz eğitimlere devam edeceğiz" .
Dallı, Tüketici bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz
Organik tarım ile ilgili eğitimlerin önemine işaret eden Dallı, "Ekolojik dengenin korunarak, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, tüketiciye güvenilir ve kaliteli ürünlerin sunulması amacıyla organik ürünlerin üretimi ve tüketiminin yaygınlaştırılması gerekli. Bu amaçla geleceğimizin teminatı olan çocuklara yönelik yapılan eğitimler ile organik ürün konusunda tüketici bilincini geliştirerek organik ürüne olan talebi artırmak güvenilir besinlerle beslenmeyi teşvik etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
Sağlıklı yaşam için güvenilir gıda vurgusu
Organik tarımın sağlıklı bir yaşam için gerekli koşulları sağladığına işaret edilen toplantıda, Sağlıklı bir yaşam için, birçok etkenle birlikte öncelikli olarak iyi bir genetik mirasa, temiz ve bol oksijenli havaya, sağlıklı temiz suya, güvenilir besinlerle beslenmeye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapıldı.
Denetim ve belgelendirmeyi gerektiren bir üretim sistemi
Hayvansal ve bitkisel üretimi bir bütün olarak tasarlayan organik tarımın tohumdan toprağa, girdiden işlemeye kadar belirli kurallar dahilinde denetim ve belgelendirmeyi gerektiren bir üretim sistemi olduğu ifade edildi.
Sürdürülebilir ekosistem için organik tarım
Organik tarımın sürdürülebilir bir ekosistem için önemli olduğu belirtilen eğitimde organik tarımın toprağın yapısını bozmayan bir anlayışla verimliliği artıran, hayvan refahını esas alan bir üretim metodu olduğu aktarıldı.
Eğitimlerde öğrencilere organik tarım logolu çanta, şapka, tişört, defter, kalem ve eğitime katılım belgeleri verildi. İlköğretim öğrencilerine yönelik organik tarım eğitimlerinin ilimizde farklı okullarda devam edeceği kaydedildi.
Yorum Yazın