Hayvan Sağlığı Çalışmaları Değerlendirildi
30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan “Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği”ndeki değişiklik ile koyun ve keçi türü hayvanların bildirim sürelerine bakılmaksızın Türkvet kayıt sistemindeki güncelleme işlemlerine izin verilmiştir.
Gerek küçükbaş hayvanların Türkvet kayıt sistemindeki güncelleme işlemlerinde gelinen son durumun değerlendirilmesi, gerekse hayvan sağlığı alanında yapılan koruyucu aşılama çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonuna İlçe Müdürleri ve ilçede görevli veteriner hekimlerin katılımı ile bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya katılan ve konu hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Sayın Ali SELVİ, “2015 yılında hayvan sağlığı alanında herhangi bir sorun yaşanmadı. Hayvan yetiştiricilerimizin salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıkları yönünden iyi bir dönem geçirdiklerini söyleyebiliriz. Bunun da zamanında ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilen aşılama çalışmaları sayesinde olduğunu belirtmek istiyorum. Bu aşılama çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür eder, aynı başarılı çalışmaları küçükbaş ve büyükbaş hayvan güncellemesi çalışmalarında ve yılsonuna kadar da hayvan varlıklarının TÜİK verilerine uygun hale getirilmesi aşamasında göstermenizi temenni ediyorum” dedi.
Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri olarak Kurban Tebliği hükümleri gereği üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için hazırlıklı olunmasını gerektiğini belirten İl Müdürü SELVİ, bu dönemde personel ve araç görevlendirmelerinin yapılarak, kurban bayramı süresince hayvan sağlığı ile ilgili her türlü tedbirin alınması talimatını verdi.
Toplantının daha sonraki bölümünde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki SADAK tarafından Türkvet’ deki büyükbaş ve küçükbaş hayvan güncelleme çalışmaları ile birlikte, 2015 yılında çıkan hayvan hastalıklarının durumu, Sığır Brusella, Koyun Keçi Brusella, Koyun Keçi Vebası, Şap ve Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı (LSD) aşılamalarında gelinen son durumun tablolar eşliğinde değerlendirmesi yapıldı.
Önümüzdeki dönemde yapılacak koruyucu aşılama faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantı, yapılan çalışmalarla ilgili karşılıklı soru - cevap bölümüyle sona erdi.
Yorum Yazın