Şekerbank

Giresun'da Kapama Meyve Bahçeleri ve Kabuklu Meyve Yetiştiriciliği Projeleri Hayata Geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresun'da Kapama Meyve Bahçeleri ve Kabuklu Meyve Yetiştiriciliği Projeleri Hayata Geçirildi

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “Giresun İlinde Kapama Meyve Bahçelerinin Yaygınlaştırılması ve Kabuklu Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projeleri” ile önemli bir adım attı. Bu projeler kapsamında çiftçilere toplamda 3 bin 150 ceviz, 950 badem, 240 kiraz, 300 elma, 480 armut, 240 Trabzon hurması fidanı ve sulama sistemi malzemeleri dağıtıldı.

Modern Meyve Bahçeleri Tesis Edildi

Proje, Giresun’un Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk, Görele, Tirebolu, Yağlıdere ve Eynesil ilçelerinde hayata geçirildi. Bu ilçelerde toplamda 154 dekar alanda, damla sulama sistemli modern kapama meyve bahçeleri tesis edildi. Projeyle birlikte meyve bahçeleri, ceviz, badem, kiraz, elma, armut ve Trabzon hurması gibi çeşitli meyvelerle donatıldı.

Yüksek Verimli ve Dayanıklı Fidanlar

Dağıtılan meyve fidanları arasında yer alan ceviz fidanları, ilkbahar donlarına karşı dayanıklı olan Fernor ve Chandler çeşitleridir. Badem fidanları ise bol ve sürekli verimli Ferragne, Ferraduel ve Tuono çeşitleridir. Kiraz fidanları pazar değeri yüksek ve nakliyeye dayanıklı Regina çeşidinden seçilirken, elma, armut ve Trabzon hurması fidanları da yüksek pazar değeri ve bölge iklimine uyumlu çeşitlerdir.

Geniş Kapsamlı Fidan Dağıtımı

Şebinkarahisar’da 50 dekar ceviz ve 5 dekar badem bahçesi, Alucra’da 28 dekar ceviz ve 3 dekar badem bahçesi, Çamoluk’ta 34 dekar ceviz ve 11 dekar badem bahçesi, Görele’de 5 dekar armut, 3 dekar elma ve 1 dekar Trabzon hurması bahçesi, Tirebolu’da 2 dekar armut, 2 dekar elma, 4 dekar Trabzon hurması ve 4 dekar kiraz bahçesi, Yağlıdere’de 1 dekar armut bahçesi ve Eynesil’de 1 dekar Trabzon hurması bahçesi tesis edildi.

Projenin Amacı ve Önemi

Projenin amacı, Giresun genelinde modern kapama meyve bahçeleri kurarak tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilere ekonomik katkı sağlamak. Ayrıca, dağıtılan sertifikalı meyve fidanlarının yüksek verim ve pazar değeri ile çiftçilerin gelirlerini artırması hedefleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıbal, “Zeytinyağına En Az 15 Lira, Dane Zeytine En Az 3 Lira Destek Verilmeli”Önceki Haber

Sarıbal, “Zeytinyağına En Az 15 Lira, Da...

TİGEM ve Özel Sektör İş Birliği: Yerli ve Milli Tohum Üretim Modeli BaşlatılıyorSonraki Haber

TİGEM ve Özel Sektör İş Birliği: Yerli v...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar