VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ GEVAŞ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN MUSAP ALİM, ÖĞRETİM GÖREVLİSİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE KURULAN SERADA TOPRAKSIZ TARIM MODELİ ÜZERİNE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Musap Alim, öğretim görevlisinin öncülüğünde kurulan serada topraksız tarım modeli üzerine çalışmalarını sürdürüyor.
Geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanan öğretim görevlisi Haydar Balcı’nın sürdürdüğü sera çalışmalarını öğrencisi Musap Alim devam ettiriyor. Açıklamalarda bulunan Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Erkan Düz, yapılan çalışmalarda çok yol kat ettiklerini ve bu kapsamda ileriye dönük girişimci öğrencilerle birlikte çalışmalarına daha fazla mesai ayıracaklarını belirtti. Düz, “Acı bir kazada yaralanan Haydar Hocamız öcülüğünde topraksız tarım çalışmaları yürütüyorduk. O kazayla birlikte durgunluk yaşandı derken sağ olsun hocalarımızın yetiştirdiği girişimci öğrenciler işe el attı. Başta Musap Alim olmak üzere öğrencilerimiz çok ter döktüler. Danışman hocaların talimatlarıyla koordineli çalışan öğrencilerimiz, doktorayı yarıda bırakmamak adına ve hocalarına destek çıkma adına ellerinden geleni yapıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Umarım hocamızda en kısa zamanda iyileşerek kendi çalışmasının başına gelir. Şu anda uygulama için kurduğumuz iki seramız var. Burada çeşitli meyve sebze fideleri yetiştiriliyor. Bu yöreye hitap eden yazın özellikle hızlı yetişen türler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bölgemiz için değer teşkil eden ceviz üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Aşılama ve tüple çoğaltmayı amaçlıyoruz. Hem öğrencilerimiz hem de bölgede tarımla uğraşan vatandaşlarımıza uygun fideler üretiyor ve satıyoruz’’ şeklinde konuştu.
Okulun seralarında doktora için yetiştirilen fasulyeler üzerinde özellikle çalıştıklarını belirten Musap Alim isimli öğrenci ise, hocalarının çok emek sarf ederek bugüne kadar seraları getirdiğini dile getirdi. Hocalarının acı haberini duyar duymaz işi yürütmek istediğini dile getiren Alim, “Geçen sene mezun olduğum okulda yeniden bulunmak güzel bir şey. Öğrenci olarak değil bir girişimci tekniker olarak burada olmak ve hocalarımızın doktora nedeniyle başlattığı işin tamamlanması gerekiyordu. Bende hocama destek amaçlı buradayım. Burada fasulye üzerinde bir doktora çalışması var. Bunu yürütmek istedik. Deneme amaçlı 2 bin 250 tane saksıda yetiştirdiğimiz fasulyeler var. Bundan sonraki çalışmalarımız devam edecek. Hocamızın gelmesi ve bizimle çalışmasına kadar biz burada çalışacağız” diye konuştu.
Yorum Yazın