Şekerbank

FAO “Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Yukarı Sakarya Havzası” projesi kapsamında paydaş çalıştayı gerçekleştirdi.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO “Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Yukarı Sakarya Havzası” projesi kapsamında paydaş çalıştayı gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü ve Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından fonlanan, “Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Yaklaşımının Ulusal Düzeyde Yaygınlaştırılması Maksadıyla Yukarı Sakarya Havzasında Uygulanarak, ATD Hedeflerinin Oluşturulmasına Katkıda Bulunulması” projesi kapsamında iki gün süren paydaş çalıştayı gerçekleştirildi. Zoom ortamında gerçekleştirilen çalıştaya çeşitli kurum ve kuruluşlardan 60’in üzerinde kişi katıldı.

Çalıştay FAO Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık’ın konuşması ile başladı. Selışık konuşmasında bu projenin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının hedeflerinden biri olan çölleşmeyle mücadele edilmesi, çölleşmeden, kuraklıktan ve sellerden etkilenen yerler de dahil olmak üzere bozulmuş arazi ve toprakların yenilenmesi ve arazi bozulumundan kurtulmuş bir dünyaya ulaşmak için çaba gösterilmesiyle doğrudan ilişkili olması nedeniyle de ayrıca önem taşıdığını vurguladı.” FAO olarak proje sonunda Bakanlık ile iş birliği içerisinde yerel halkın ve devlet kurumlarının arazi tahribatı ile mücadelede ortak ve sinerji kapasitesinin artırılması, ATD kavramının anlaşılması ve uygulamaya geçirilmesi için gerekli kapasiteye katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz`` dedi.

Çalıştay Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Genel Müdürü, Nurettin Taş’ın konuşması ile devam etti. Nurettin Taş konuşmasında pandemi sürecinde ekonomik sürdürülebilirlik nasıl önemli ise aynı şekilde çevresel sürdürülebilirliğin de ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ve insanların bu süreçte, güvenilir gıdaya ulaşmanın, verimli toprakları korumanın ve arazi tahribatının önüne geçmenin de önemini anladıklarını vurguladı. Nurettin Taş sözlerine şöyle devam etti. “Bu çerçevede proje kapsamında bir Karar Destek Sistemi oluşturulacak ve bu çalıştay ile bu sistemin oluşturulma süreci bir adım öteye taşınacaktır. Projemiz ile Sürdürülebilir Arazi Yönetimi uygulamaları kapsamında Yukarı Sakarya Havzasında 14.000 ha alanda arazi verimliliğinin iyileştirilmesi de beklenmektedir.”

İki gün süren çalıştayda hem proje hakkında genel bilgiler verildi hem de Yukarı Sakarya Havzası’na ait farklı arazi üretkenliği trend haritalarını karşılaştırmak, tartışmalar yürütmek, arazinin bozulmasına ve iyileşmesine neden olan etmenlere ve alana özel potansiyel Sürdürülebilir Arazi Yönetimi uygulamalarına yönelik uzman bilgisi elde etmek üzere, çeşitli paydaş ve akademisyenleri bir araya getirmek suretiyle katılımcı teknik oturumlar düzenlendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğal Gübre Olarak Fındık Zurufu KompostuÖnceki Haber

Doğal Gübre Olarak Fındık Zurufu Kompost...

Kaba yem ihtiyacına alternatif yeni bitkiSonraki Haber

Kaba yem ihtiyacına alternatif yeni bit...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar