Şekerbank

Erzurum'da, tarımsal kuraklık toplantısı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erzurum'da, tarımsal kuraklık toplantısı düzenlendi
Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer başkanlığında valilik konferans salonunda değerlendirme toplantısı yaptı.

Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer başkanlığında valilik konferans salonunda değerlendirme toplantısı yaptı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ESKİ Genel Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, DSİ 8.Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ziraat Bankası Erzurum Bölge Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürlüğü, TMO Şube Müdürlüğü, Sakalıkesik Ovası Palandöken Sulama Birliği, Ziraat Odası Başkanlığı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda geçmiş yıllarda yapılan çalışmalar değerlendirilerek, 2015 yılında Erzurum'da muhtemel tarımsal kuraklık durumu ele alındı, meteorolojik veriler ışığında alınabilecek tedbirler görüşüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, kuraklığın bitkisel üretime ve hayvancılığa yaptığı olumsuz etkilerine değinerek, eylem planı çerçevesinde alınacak kararların uygulanmasında diğer kurumların da yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Vali Yardımcısı İçyer ise olası bir kuraklığın milli ekonomiye zarar vereceğini anlattı. Vali Yardımcısı İçyer, tarım sigortasının önemi konusunda üreticilerin bilinçlendirilmesini de isteyerek, şöyle konuştu: "Kuraklık çiftçimize dolayısıyla tüketiciye ve ülke ekonomisine önemli zararlar vermektedir. Bu nedenle ilgi kurum ve kuruluşların bu konudaki çalışmalara önem vermesini ve çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlemesi önem taşımaktadır. Özellikle tarım sigortası konusunda özel eğitim ve yayım çalışmalarının yapılması faydalı olacaktır. İlimizde çiftçimizi mağdur edecek bir kuraklık yaşanmamasını diliyorum."

Konuşmaların ardından olası kuraklık halinde kuraklığın etkilerinin azaltılması için kurum temsilcileri tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. Toplantıda ayrıca yıl içerisinde yapılacak çalışmalar kapsamında tarımda suyun verimli kullanılması, sulama sistemlerinin gözden geçirilmesi, ürün planlaması ve münavebe, kapalı sistem sulama gibi konularda çalışmalara hız verilmesine karar verildi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın'da 2 bin hektar tarım alanı su altında kaldıÖnceki Haber

Aydın'da 2 bin hektar tarım alanı su alt...

TZOB: Doğal afetler tarımda büyümeyi vurduSonraki Haber

TZOB: Doğal afetler tarımda büyümeyi vur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar