Şekerbank

Enginyurt: Fındık Taban Fiyatı En Az 20 Lira Olarak İlan Edilmelidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enginyurt: Fındık Taban Fiyatı En Az 20 Lira Olarak İlan Edilmelidir
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "TMO’nun fındık alacağını ve Temmuz ayı bitmeden taban fiyatının açıklanması gerektiğini ifade ediyoruz”

MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Tarım Bakanımız iki ay evvel Ordu’ya geldiğinde Altınordu Ziraat Odasında ve düzenlenen fındık çalıştayında bir söz verdi ve dedi ki inşallah bu sene fındık taban fiyatları Temmuz ayı içersinde ilan edilecek ve üreticimiz mağdur edilmeyecektir. Temmuz ayının 10’nu artık üreticimizin köye hasat için hazırlıkları başlayıp, çıkmaya başladığı gün olarak ve özellikle de fındık üreticisinin köydeki yerini aldığı zaman. Tarım Bakanımıza ve hükümetimize ve hükümetimizin başı Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Geçen sene ısrarla fındık taban fiyatları açıklansın dedik. Bazen sesimizi duyurduk. Bazen duyuramadık. Ekim ayının sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve kendisine teşekkür ediyoruz. Fındık taban fiyatlarını açıkladı. Lakin Ekim ayı çok geç bir ay. Özellikle gurbet ki fındık üreticilerinin Eylül ayı içerisinde ve Ağustos’un sonu itibari ile ellerindeki fındıkları satıp, gitme mecburiyetleri var. Bu sebeple Ekim ayında açıklanan fiyat küçük üreticimizin işine büyük oranda yaramadı. Aynı durumun tekrarlanması için fiyatın ve TMO’nun fındık alacağının biz Temmuz ayı bitmeden açıklanması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

FINDIK FİYATI 20 LİRA OLMALI

Sürekli fındık fiyatları ile gündeme gelmek istemediklerini belirten Enginyurt; “Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimizi duyması gerektiğini düşünüyorum. Sesimizi duyurmak için mücadelemiz, Düzce milletvekilimiz, Giresun milletvekillerimiz, Ordu milletvekillerimizle birlikte önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir. Biz sürekli dert yanan, sürekli fındığı anlatan olmak istemiyoruz. Böylesi önemli bir fındık ürünün devletimiz tarafından idrak edilmesini, kabul edilmesini gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah tarım bakanıyla da önümüzdeki günlerde görüşmeler yapacağız. Fındığın halkın beklentisi olan bir taban fiyatta buluşmasını sağlamak istiyoruz. Bu taban fiyat nedir diye soracak olursanız. Biz 18 liradan aşağı olmaması gerektiğini ifade etmiştik. Ama son günlerdeki maliyet artışlarını göz önüne aldığımızda, işçi paralarını göz önüne aldığımızda, akaryakıttaki artışı göz önüne aldığımızda, gübre ve ilaçta ki artışları göz önüne aldığınızda fındık taban fiyatı en az 20 lira olarak ilan edilmelidir. Bu üreticimizin için büyük bir umut, büyük bir müjde olacaktır. Bu müjdeyi hükümetimizden bekliyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO Genel Müdürlüğü 231 Personel AlacakÖnceki Haber

TMO Genel Müdürlüğü 231 Personel Alacak

Ankara'da Sazan Yavruları Göl Ve Göletlerle BuluştuSonraki Haber

Ankara'da Sazan Yavruları Göl Ve Göletle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar