TOFİDAS

Düzce’de İyi Tarım Uygulamaları Sertifikaları Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzce’de İyi Tarım Uygulamaları Sertifikaları Dağıtıldı
Düzce’nin Cumayeri İlçesi Iğdır Köyü'nde, “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında 34 üreticiye sertifikaları takdim edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Cumayeri İlçesi Iğdır Köyü'ndeki 34 üreticiye sertifikaları verildi. Düzenlenen törene Cumayeri Kaymakamı Taha Furkan Sönmezel, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, İlçe Müdürü Mustafa İlyasoğlu, Cumayeri Ziraat Odası Başkanı İhsan Keleş, çiftçiler ve İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden proje sorumlusu teknik personel katıldı.

Melen Havzası’nın Korunması Vurgulandı

Cumayeri Kaymakamı Taha Furkan Sönmezel, törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada, tarım alanında güzel bir proje için bir aradayız. İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını almaya hak kazanan tüm çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Bu proje, sadece tarımsal üretiminizi daha bilinçli ve verimli hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda Melen Havzası'nın korunması gibi stratejik bir amacı da destekliyor. İlçemiz çiftçilerinin bu projeye olan ilgisi ve katkısı, tarımın sürdürülebilirliğini sağlama konusundaki duyarlılıklarını ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Projenin Genişlemesi Sevindirdi

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Bu proje, İstanbul iline içme ve kullanma suyu sağlayan Melen Havzası'nın su kalitesinin korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması amacıyla Cumayeri İlçemizde Iğdır Köyü'nde 29 üreticimizle 812 dekar alanda başlayıp 2024 yılında 34 üretici ve 910,845 dekar alanda devam etti. Projeyi çiftçilerimizin benimsemiş olması ve projeye dahil olmak isteyen yeni çiftçilerin olması bizleri sevindirdi. Projenin alanının ve çiftçi sayısının artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi. Ayrıca, “İyi tarım uygulamaları yapan çiftçilerimize dekar başına 146 TL daha destek verilecektir.” diye ekledi.

Tören, çiftçilerin sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Isparta'da Kadın Çiftçilere Süt Sığırı Yetiştiriciliği Sertifikaları VerildiÖnceki Haber

Isparta'da Kadın Çiftçilere Süt Sığırı Y...

Nevşehir’de Arazi Toplulaştırma ve Terkini Projesi Değerlendirme Toplantısı DüzenlendiSonraki Haber

Nevşehir’de Arazi Toplulaştırma ve Terki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar