Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığın gelişmesi için sulama göleti yapıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çınar İlçesi'nde sulama göleti temeli attı. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Tarım işçisi olarak artık Türkiye’nin batısına göç etmeyeceğiz. Kamyon kasalarında ölüm yolculuğuna artık çıkmayacağız. Biz bu topraklarda doğduk ve bu topraklarda doyacağız" dedi.
Diyarbakır'ın pirinciyle meşhur olan Karacadağ bölgesinde bulunan Çınar ilçesinin Ovabağ Mahallesindeki tarım arazilerinin sulanması için Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Gövde yüksekliği 10 metre, uzunluğu 124 metre, aktif hacmi 96 bin metreküp olan ve 170 bin metrekarelik alanı sulayacak göletin temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ile vekili Fırat Anlı, HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Çağlar Demirel, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Törenden önce Başkan Kışanak ile Anlı, mahalle sakinleriyle birlikte halaylar çekti. Aralarında ilk kez bir kadın belediye başkanı gören mahalleli kadınlar Kışanak'a ilgi gösterdi.
Başkan vekili Fırat Anlı, değişen Büyükşehir Yasası’yla mahallelere dönüşen köylere hizmet götürmeye devam edeceklerini belirterek, "Bugün burada gölet yapıyoruz. Sizin desteğiniz ve teveccühünüzle var olan barajları da yıkacağız. Karacadağ’da gençlerimiz ve çocuklarımızın faydalanabileceği çalışmalara imza atacağız. Açacağımız kooperatiflerle yaşamı yeniden inşa edeceğiz" dedi.
KAMYON KASALARINDA ÖLÜM YOLCULUĞUNA ARTIK ÇIKMAYACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa sınırlarında bulunan Karacadağ’ın bölgenin kalkınması anlamına geldiğine dikkat çekti. Diyarbakır’ın bölgenin örnek kenti yapacaklarını belirten Kışanak, "Bizleri açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmek isteyenlere gereken cevabı vereceğiz. Gençlerimizi iş bulmaları için Türkiye metropollerine göndermeyeceğiz. Tarım işçisi olarak artık Türkiye’nin batısına göç etmeyeceğiz. Kamyon kasalarında adeta ölüm yolculuğuna artık çıkmayacağız. Biz bu topraklarda doğduk ve bu topraklarda doyacağız. Bizi açlığa mahkûm ederek toprağımızdan ayırmak istiyorlar. Topraktan ayrı yaşamak birçok şeyi yitirmektir. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için ne gerekiyorsa yerel yönetimler olarak yapacağız ve kazandıklarımızı paylaşacağız. Burada yapılacak göletin hem hayvancılığa hem de tarıma katkısı olacak ve ileride daha büyük göletler inşa edeceğiz" dedi.
Yorum Yazın