Şekerbank

Denizli’de Yeni Destekleme Modeli ve Tarımsal Üretim Planlaması Bilgilendirme Toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’de Yeni Destekleme Modeli ve Tarımsal Üretim Planlaması Bilgilendirme Toplantısı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025-2027 yılları arasında uygulanacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler kapsamında yeni destekleme modelini ve Tarımsal Üretim Planlaması’nı tanıtmak amacıyla Buldan’da bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı, 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren desteklemeler ve 14 Eylül 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarımsal Üretim Planlaması çerçevesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Buldan İlçe Müdürü Serdal Uğur, Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, mahalle muhtarları, kooperatif başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve üreticiler katıldı. Toplantıda, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik yeni destekleme modeli detaylı bir şekilde ele alındı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, yaptığı sunumda Tarımsal Üretim Planlaması ve desteklemelerin önemine vurgu yaptı. Çınar, özellikle Buldan’da belirlenen stratejik ürünler ve bu ürünlere verilen destekleri ayrıntılı şekilde açıkladı. “Mazot ve gübre desteği kaldırılmadı, aksine artırıldı. Aynı şekilde hayvancılık desteklemeleri de detaylı olarak açıklandı,” dedi.

Yeni destekleme modeli ile birlikte, Bakanlık tarafından belirlenen 13 stratejik ürün ve yem bitkileri grubunun destekleme oranları da toplantıda ele alındı. Çiftçilerin planlama dahilinde üretim yapmaları halinde daha fazla destekleme alacaklarını belirten Çınar, “Üreticilerimizin doğru bilgiye ulaşması ve yanlış bilgilere itibar etmemesi çok önemli. Özellikle sosyal medyada yayılan asılsız haberlere karşı dikkatli olunmalı,” uyarısında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten İl Müdürü Şakir Çınar, “Üretimin ve üretenin destekleyicisi olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. Üreticilerimizle el ele vererek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlıyoruz,” şeklinde konuştu.

Buldan İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan ise yeni destekleme modelinin, tarımsal üretimi daha sürdürülebilir hale getirmek, doğru ürün seçimi yapmak, üreticilerin gelirlerini artırmak ve ülke tarımının rekabetçi gücünü yükseltmek adına önemli bir adım olduğunu belirterek, İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnek sütü miktarında rekor artışÖnceki Haber

İnek sütü miktarında rekor artış

Şanlıurfa’nın Balık Üretimi Fırat Havzası’nın Endemik Türleri Öne ÇıkıyorSonraki Haber

Şanlıurfa’nın Balık Üretimi Fırat Havzas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar