03.10.2016 tarih ve 29846 sayılı Resmi Gazete'de ''Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No:2016/39 )'' yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenmiş illerde 2016-2018 yılları arasında; yeni inşaat yapımı veya kapasite arttırımı/rehabilitasyonu, damızlık dişi buzağı alımı ile makine-ekipman temini desteklenmesi yatırımlarına %50 hibe desteği uygulanır.
Yeni yatırımlarda 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasyonuna sahip yeni işletme kurulması ve damızlık dişi buzağı alınması veya kapasite arttırılması/rehabilitasyon yatırımlarında ise mevcut işletmelerinin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde arttırılması ve damızlık dişi buzağı alınması için, il damızlık sığır yetiştirici birlikleri veya damızlık sığır yetiştiriciliği birliklerine üye gerçek ve tüzel kişiler, bu üst sınırlara kadar olan kısım için hibeden yararlandırılır.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, TÜRKVET sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek ve tüzel yatırımcılar başvuru yapabilir.
Başvuruda Aranacak Belge ve Bilgiler;
a-Ek-1'de yer alan Hibe Başvuru Formu
b-Ek-2 'de yer alan Ön Proje Formu
c-Ek-3'te yer alan Yatırımlar ile İlgili Bilgiler Formu
ç-Ek-4'te yer alan Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Planı
d-Bakanlık Türkvet veri tabanına başvuru tarihinden en az üç yıl önce kayıtlı olduğuna dair belge ve damızlık sığır yetiştiricileri birliğine üye olduğuna dair belge.
e-İnşaat Yatırımın yapılacağı arazi/arazilere ait Ek-9'da yer alan aidiyet belgesi/belgeleri
f-Yeni inşaat ve tadilat yaptıracak işletmelerde inşaatın yapılacağı alan yatırımcıya ait olmalıdır. Kamu arazisi kiralayarak (en az on yıllık kira sözleşmesi istenir.) yatırım yapan yatırımcılar için bu şart aranmaz. Üzerine yeni inşaat ve tadilat inşaatı yaptıracak başvurularda arazinin başvuru sahibi ile birlikte birden fazla kişiye ait olması (hisseli olması) durumunda, her bir hissedarın yatırımcıya yetki verdiğini gösterir noter tasdikli belge ile sahibi oldukları arsa üzerinde inşaat yapılmasına rızaları olduğunu gösterir noter tasdikli belge (Yatırım onaylandıktan sonra) istenecektir.
g-Kapasite artırımı/rehabilitasyon ve/veya buzağı alımı projelerinde işletmeye ait kapasite uygunluk raporu,
h-Kapasite artırımı/rehabilitasyon ve/veya buzağı alımı projelerinde işletmeye ait yapı kullanım izni ve işyeri çalışma belgesi belediye/özel idare gibi ilgili kurumlardan alınmış olmalıdır.
i-Kapasite artırımı/rehabilitasyon ve/veya buzağı alımı projelerinde işletme bünyesinde görev yapan ziraat mühendisi (zooteknist) ve/veya veteriner hekimlerin en az 1 yıldır işletmede çalıştıklarını gösterir noter onaylı sözleşme ve SGK belgesi. Eğer yatırımcının kendisi ve/veya ortaklardan birisi bu vasfa sahipse bu şart aranmayacaktır.
j-Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için-aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak)
k-Şirketi temsil ve imza yetkili kişilere ait noter tasdikli imza sirküleri (tüzel kişiler için), ile tüzel kişilerin yetkili kurullarından alınmış yetkilendirme kararı,
l-Firmanın sermaye yapısı, miktarı ve faaliyetleri açısından nihai durumunu gösterir Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi tasdikli örneği (tüzel kişiler için),
m-Tüzel kişilerin yetkili kurul ve/veya organlarından aldıkları yetki kararı, yatırım yapma ile ilgili almış oldukları yönetim kurulu kararı,
Ayrıca Ek Formlara Damızlık Düve Yetiştiricileri Uygulama Rehberinden ulaşılabilir.
Bu desteklemeden yararlanmak isteyen yatırımcılar 01 Haziran-03 Temmuz 2017 tarihleri arasında başvuru formu ve ekinde istenen belgeler ile birlikte İl Müdürlüklerine müracaat edeceklerdir.
Daha fazla bilgi edinmek isteyen kişiler, http://www.tarim.gov.tr/HAYGEM veya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne (Tel:3101717) müracaat edebilirler.
Yorum Yazın