Şekerbank

Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması Projesi Kapsamında Alınan Malzemeler Protokolle Teslim Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması Projesi Kapsamında Alınan Malzemeler Protokolle Teslim Edildi

Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması İçin Altyapı Kurulumu Projesi kapsamında alınan makine ve teçhizat, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde imzalanan protokolle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teslim edildi.

Düzenlenen Protokol İmzalama Törenine; Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer BAYKUT, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye PINAR, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilgili Teknik Personel katıldı.

İl Müdürü İbrahim SAĞLAM konu ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Geleneksel usullerle aile işletmelerinde işlenerek yağa ve yöresel peynire dönüştürülen süt ürünlerinin, hijyenik ortamda ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilir ürünlere dönüştürülmesi verimli ve karlı bir hayvancılık için gerekmektedir. İlimizde Tarım ve Hayvancılık sektörünün gelişmesi ve sürdürülebilir bir süt sığırcılığı yetiştiriciliğinin yapılabilmesi için, yetiştiricinin sütünü satabileceği ortamın oluşturulması gerekir. Bu bağlamda İlimizin süt işleme tesislerine uzak bölgelerinde bulunan işletmelerin, üretmiş oldukları sütlerin toplanması ve soğutma tanklarında bir süre bozulmadan tutulması önemlidir. İlimiz Bafra İlçesi süt sığırcılığı için oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelin etkin, ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde kullanımı için, sütün hijyenik şartlarda üretilmesi, soğutulmuş çiğ süt olarak muhafazası ve işleme tesisine nakli önem arz etmektedir.

Çiğ Sütün Uygun Koşullarda Toplanması İçin Altyapı Kurulumu Projesinin amacı; İlimizde çiğ sütün uygun koşullarda toplanarak kalite değerinin arttırılması ve marka değer oluşturularak bu konuda çiftçiyi üretime teşviktir. Proje kapsamında kurulacak olan Süt Toplama Merkezi ve Analiz Laboratuvarı sayesinde; üreticilerin ellerindeki süt, hijyenik koşullarda soğutularak depolarda bir araya getirilecek, en iyi fiyata ve en sağlıklı koşullarda tüketiciye sunulabilecektir. Elde edilen analiz sonuçlarının değerlendirilmesi sonucunda, ineklerde sütün kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak; genetik, besleme, bakım ve çevresel tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Aynı zamanda Samsun İli Tarımsal Üretim Eylem Planında süt sığırcılığı ile ilgili uygulanacak projelere katkı sağlamak da amaçlanmaktadır.

Süt toplamak için ilimizde ihtiyaç duyulan; 1 adet 6.000 lt'lik Süt Soğutma ve Depolama Tankı, 3 adet 2000 lt'lik Araç Üstü Süt Nakil Tankı, 3 adet Süt Ölçeği (20 Lt), 10 adet Taşıma Güğümü (50 Lt). ile Süt Analiz Laboratuvarı kurulumu için; 30 koli Numune Alma Kabı (100 ml), 1 adet Antibiyotik Test Cihazı, 5 adet Antibiyotik Test Kiti (Kutu), 3 adet PHmetre, 2 adet Refraktometre, 1 adet Süt Analiz Cihazı, 3 adet Süt Çektirme Ünitesi, 1 adet Santrifüj Pompası (20 Tonluk) Bakanlığımızın "Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında ve İl Müdürlüğümüz tarafından 677.048,60 TL ödenek kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin; başta üreticilerimize, İlimiz ve Ülkemiz tarımına şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğaseverler Manisa Marmara Gölü’nün Çığlığını Duyurmak İçin BuluştuÖnceki Haber

Doğaseverler Manisa Marmara Gölü’nün Çığ...

İYİ Partili Oral: Çiftçiye 23 Milyar İthalata 50 Milyar, çiftçi idama mahkum edildi!Sonraki Haber

İYİ Partili Oral: Çiftçiye 23 Milyar İth...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar