
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi” kapsamında bu yıl da çiftçilere yüzde 50 hibeli Atak-S cinsi tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği sunacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerini bu yıl da artırarak sürdürüyor. Çiftçilerin gelir düzeyini yükseltmek ve doğal üretimi teşvik etmek amacıyla yürütülen “Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi” kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği verilecek.
Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka için başvurular alınmaya başlandı. Projeden yararlanmak isteyen üreticilerin, 5 Haziran Perşembe günü öğle saatine kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru için Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi şartı aranıyor.
Hedef: Kırsalda Üretimi Teşvik, Göçü Tersine Çevirmek
Doğal ortamda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda ortalama 280 gün yumurtlayabilen Atak-S tavukları, sadece sağlıklı üretim açısından değil, kırsal kalkınma ve göçü tersine çevirmek açısından da önemli bir rol oynuyor.
Projeyle kırsal kesimde yaşayan üreticilerin gelirlerini artırmak, kentten köye dönüşü teşvik etmek ve sağlıklı gıda üretimini desteklemek amaçlanıyor. Ayrıca Atak-S cinsi tavuklar sayesinde gelecek kuşaklara daha sağlıklı bir yaşam alanı bırakılması hedefleniyor.
Daha Önce 60 Bin Tavuk Dağıtıldı
Tarım Şehirleri Birliği tarafından da ödüle layık görülen proje kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, önceki yıllarda çiftçilere toplam 60 bin tavuk, tavuk yemi, kümes, askılı yemlik, suluk, folluk, çeltik ve su deposu desteği sağladı.
Bu yılki destek paketinde, 16-18 haftalık Atak-S cinsi tavuklar, yemlik, suluk, folluk ve tavuk yemi bulunuyor. Ancak destekten yararlanmak isteyen üreticilerin barınaklarını sandviç panel, çelik konstrüksiyon, tuğla veya beton gibi hijyenik ve dayanıklı malzemelerle inşa etmeleri gerekiyor. Branda ve tahtadan yapılmış derme çatma yapılar kabul edilmeyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu adımı, kırsalda üretimin sürdürülmesi, gıda güvenliği ve ekonomik kalkınma açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın