Şekerbank

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitimi Verildi
Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı salonunda "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitimi" yapıldı.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık YALÇIN ve Tekniker Ahmet KAVAK tarafından verilen eğitimde, 03.12.2014 tarih ve 29194 sayılı resmi gazetede yayınlanan 02 Şubat 2015 tarihinde yürürlüğe giren Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Şube Müdürü Sadık YALÇIN ve Tekniker Ahmet KAVAK tarafından verilen eğitimde; Üretici Kayıt Defteri, Zirai mücadele yöntemleri, ilaçların çevreye insan ve hayvan sağlığına etkileri, BKÜ kullanırken dikkat edilecek hususlar, Zehirlenme ve ilkyardım tedbirleri, Zirai Mücadele aletleri ve kalibrasyon konuları anlatıldı.

Toplantıya katılanlara ayrıca; Tarımsal Çevre Eğitimi ve Toprak Analizine Dayalı Gübre kullanımın yaygınlaştırılması konularında da eğitim verilmiştir.

Düzenlenen eğitimde konuşan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık YALÇIN "Bitkisel üretim yapan kişiler Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi almak için İl/İlçe Müdürlüklerimizce Ocak ve Temmuz aylarında düzenlenecek bitki koruma ürünü uygulama eğitimine katılmak zorundadır. Talep olması durumunda bu eğitimlerin sayısını artırabiliriz. Yapılan eğitim sonunda eğitime katılan çiftçilerimize "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Yeterlilik Belgesi" düzenlenip verilecektir." Dedi.

Sadık YALÇIN Yönetmelik gereği yetki belgesi alan üreticilerin sadece kendi tarla, bağ bahçesinde uygulama yapabileceklerini ve yapılan ilaç uygulamalarının İl/İlçe Müdürlüklerinden temin edebilecekleri Üretici Kayıt Defterleri ile kaydını tutmak zorunda olduklarını belirterek "Bu yönetmelikle, bitki ve bitkisel ürünlerde zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin bilinçsiz bir şekilde kullanılmasını önlemek; insan, bitki ve çevre sağlığını korumak, bitkisel ürünlerde kalıntı problemini ve tavsiye dışı ilaç kullanımını engellenmek ve bitki koruma ürünü uygulamalarının belgeli kişilerce yapılması hedeflenmektedir." diyerek ilaçlama yapacak üreticileri bu eğitimlere katılmaya davet etti.

Toplantı, çiftçilerimizin soru ve önerilerine; Teknik Personel tarafından sorunlara çözüm getiren cevaplar verilmesinin ardından sona erdi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çatak Kontrolleri Devam EtmektedirÖnceki Haber

Çatak Kontrolleri Devam Etmektedir

Osmaniye'li Kadın Çiftçiler Kahramanmaraş’taSonraki Haber

Osmaniye'li Kadın Çiftçiler Kahramanmara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar