Şekerbank

Bingöl’de Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingöl’de Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç ÖZDEMİR ve Tar-Sim Genel Müdürlüğünden Uzman Yardımcısı Serhat KILIÇ tarafından Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının toplantı salonunda Tarım Sigortaları uygulamaları kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, tarım paydaşları ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "İlimizin sosyoekonomik durumu göz önüne alındığında, çiftçimizin ilk yıllarda sigorta yaptırmaya pek sıcak bakmadığı, bu nedenle TAR-SİM oranının düşük olduğu görülmektedir. Ancak son yıllarda TAR-SİM'e bakış açısında değişim olduğu görülmektedir. 2018 yılında 2017 yılına göre TAR-SİM poliçe sayısında %5,91 artış olduğu, sigortalanan tarım arazisi miktarında %100 artış olduğu görülmüştür. İlimizde ilk TAR-SİM poliçesi 2006 yılında düzenlenmiştir. 2006 yılından günümüze kadar Bingöl'de, 1.811 Dekar Alan, 8.642 Büyükbaş Hayvan, 18.993 Küçükbaş Hayvan, 87.017 Adet Arılı Kovan için TAR-SİM poliçesi düzenlenmiştir. 2006 yılından günümüze kadar, Bingöl Çiftçisinin ödediği prim tutarı 6.003.133 TL (%50 si Devlet katkısı), Toplam sigortalanan varlıkların bedelinin 81.149.523 TL olduğu çiftçimize zararından dolayı ödenen toplam tazminat bedelinin ise 3.446.538 TL" olduğu belirtildi.

Katılımcılara %50 devlet destekli TAR-SİM poliçeleri hakkında detaylı bilgi veren Erzurum Bölge Müdürü Meriç ÖZDEMİR ve Uzman Yardımcısı Serhat KILIÇ, çiftçilerin sorunlarını, TAR-SİM konusundaki talep ve şikâyetlerini dinledi. Bölge Müdürü ÖZDEMİR, yıl içerisinde Bingöl'de köy toplantıları düzenleyeceklerini belirterek tüm katılımcılara ve Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sorgun Şeker Fabrikası'nda Neler Oluyor? Üreticiler MağdurÖnceki Haber

Sorgun Şeker Fabrikası'nda Neler Oluyor?...

İl Müdüründen Samimi Açıklama! Suni Gübre ve İthal Tohumlar ZararlıSonraki Haber

İl Müdüründen Samimi Açıklama! Suni Gübr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar