Şekerbank

Belediyeden çiftçilerin yüzünü güldürecek proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, zirai ilaç kalıntısı nedeniyle ürünlerine pazar bulmakta güçlük çeken çiftçilerin yüzünü güldürecek bir projeyi hayata geçirdi.

Turunçgil ve nar ağaçlarında sıkça görülen zararlı böceklere karşı biyolojik yolla mücadele edilmesini teşvik eden Konyaaltı Belediyesi ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmetleri Birliği (BATAB), Turunçgil ve Nar Unlu Bitine Karşı Biyolojik Mücadele Projesi’ni hayata geçirdi.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) ve Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin ilk uygulaması Çakırlar Mahallesi’nde Sosyete Pazarı mevkiinde yapıldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu projeyle tarım ilacı kullanımını en aza indirgemeyi amaçladıklarını söyledi.

İlk etapta 800 dekar alanda 7 bin 500 turunçgil ve 20 bin nar ağacında yararlı böcek uygulamasına başladıklarını dile getiren Başkan Böcek; “Yararlı böcekler sayesinde yaz boyuncu hiçbir ilaç kullanılmadan turunçgil ve nardaki zararlı böceklerle biyolojik yolla mücadele edilecek. Zirai ilaç kullanılmadan biyolojik mücadele yoluyla yetişen gıda ürünleri de hem dış pazarda hem de iç piyasada kolaylıkla alıcı bulabiliyor. Böylece hem çiftçimiz kazanıyor, hem de ülkemiz kazanıyor. Tüketiciler de doğal yollarla yetişen sağlıklı gıda tüketmiş oluyor." diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren BATEM Müdür Yardımcısı Ali Öztop ise faydalı böceklerin turunçgil ve narda bulunan zararlı un biti böceklerini yiyerek yaşadıklarını belirterek, "Herhangi bir zirai ilaç kullanmadan zararlı böceklere karşı biyolojik yolla, yani yararlı böceklerle mücadele ediyoruz." dedi.

BATEM Biyolojik Mücadele Bölüm Başkanı ve BATEM Müdür Yardımcısı Ali Öztop, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Konyaaltı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Murat Şirin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer muhtarlar ve çiftçilerin de katıldığı uygulama yapılan bilgilendirmenin ardından çok sayıda yararlı böceğin doğaya bırakılmasıyla başlatılmış oldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya'ya 2 bin tonu aşkın lahana ihracatı yapıldıÖnceki Haber

Rusya'ya 2 bin tonu aşkın lahana ihracat...

‘Yerli tarım’ son nefesini veriyorSonraki Haber

‘Yerli tarım’ son nefesini veriyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar