Şekerbank

Batman’da Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batman’da Tarım Sigortaları Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen, TARSİM A.Ş. Genel Müdürü ve üst düzey yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Tarım Sigortaları Kanunu ile amaçlanan tarım sigortalarının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması ile üreticilerin doğal afetlerden ve diğer oluşabilecek risklerden korunması amacına yönelik İl-İlçe Müdürlüğü personeline, üretici birlikleri, köy muhtarlarına, tarımsal ve hayvansal üretim yapan çiftçilere yönelik TARSİM konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın; “Batman İlimiz güneşi, toprağı ve suyuyla Güneydoğu'nun incisi bir ildir. Bir milyon dekar tarımsal alanı ile tarımsal üretimin yapıldığı güzel bir ilimizdir. Bakanlığımızın çiftçi ve üreticilerimize verdiği desteklerle üreticilerimizin yanındayız. 2024 yılında 300 Milyon TL destek ödemesi yapılmıştır. GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve İl Özel İdaresinin destekleri de çok önemlidir. Sayın Valimizin Batman tarımına çok değerli katkıları bulunmaktadır. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak tüm teknik personelimizle sahadayız. Bitki sağlığı, Hayvan sağlığı ve Gıda sağlığı ilgili olarak çiftçilerimizin eğitim ve bilgi teknolojileri ile donanımlı olmaları için çalışıyoruz. İlimizden çevre illere özellikle sebze gönderiyoruz. Taşıma maliyetlerinin artması nedeniyle Batman'ın tarımsal üretimde yeterli seviyede olması için çalışıyoruz. Çiftçilerimiz üretim yaparken doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalarını istiyoruz. Bu yıl aşırı yağışların sebep olduğu afetler yaşadık. Tarsim çiftçilerimizin zararlarını karşıladı. Çiftçilerimize tavsiyemiz Tarsim'den ve ürünlerini sigortalamaktan vazgeçmesinler” diye konuştu.

TARSİM Genel Müdürü Bekir Engürülü'nün yaptığı sunumda; devlet destekli tarım sigortaları sistemini işleyişi, branşları, teminatları, poliçelendirmesi, bitkisel ve hayvansal üretim sigorta kapsamları ve sahada yaşanan problemlerin çözümü konularında bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısı çiftçi ve üreticilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Toplantıya TARSİM A.Ş. Genel Müdürü Bekir Engürülü, Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe ve TARSİM A.Ş. Van Bölge Müdürü Meriç Özdemir, İlimizin STK Temsilcileri, Kurum Şube Müdürleri, personel ve çiftçiler katıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeker Sektörünün Kalbi Kayseri’de AttıÖnceki Haber

Şeker Sektörünün Kalbi Kayseri’de Attı

İllerde Oluşturulan İl Su Kurulları İlk Toplantılarını YaptıSonraki Haber

İllerde Oluşturulan İl Su Kurulları İlk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar