Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, dünyanın en büyük organik tarım fuarı olarak gösterilen 2016 BİOFACH Organik Tarım Fuarı’na katıldı.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, dünyanın en büyük organik tarım fuarı olarak gösterilen 2016 BİOFACH Organik Tarım Fuarı’na katıldı. Organizasyon dönüşü geziyi değerlendiren Başkan Çerçi, ilçenin organik tarımda atağa geçmesi adına incelemelerde bulunduklarını ifade etti.
Dünyanın en büyük tarım fuarı olarak gösterilen 2016 BİOFACH Organik Tarım Fuarı’na katılan Manisa heyeti yurda döndü. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla Nürnberg şehrinde 10-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen fuara aralarında Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve eşi Dr. Melek Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Ramiz Çoban, Yunusemre Kırsal Kalkınma Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler, Ziraat Mühendisi Ayşegül Çakan’ın da bulunduğu 16 kişilik heyet katıldı.
İlk gün tarım fuarının stantlarını gezen Başkan Çerçi ve beraberindeki heyet, ikinci gün ise süt üretimi yapan yerleri inceledi. Manisa heyeti 3. gün ise Münih kentinde tarihi ve kültürel mekanları gezdi.
Organik tarıma ilişkin birçok şeyi yerinde görme fırsatı bulduklarını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Organik tarım ile ilgili var olan bilgileri geliştirmek, ülkemizde üretilen tarımsal ürünlerin pazarlama potansiyellerini yerinde görmek istedik. İlk gün fuarın açılışında bulunarak stantları gezdik. Organik tarım fuarında Türkiye’nin yerini görme fırsatı bulduk. Türkiye olarak üreticilerin örgütlenmelerini teşvik etmeyi sağladık. İkinci gün, süt üretimi ve et besiciliği yapan verimli süt ürünlerinin yerini gördük. Hayvancılıkta mekanizasyonun çok ileri bir aşama olduğunu gördük. Münih’te ise tarihi yerleri köklü eski geleneksel binaları inceledik. Büyükbaş süt üretimi yapan hayvan işletmesini gezdik. Oradaki hayvanların yıllık verimlerini gördük. Almanya gezisi Türkiye’nin organik tarımın seviyesinin öğrenilmesi açısından oldukça faydalı oldu.”
Yorum Yazın