Şekerbank

Balparmak Arıcılık Akademisi mezunlarını verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balparmak Arıcılık Akademisi mezunlarını verdi

Balparmak’ın Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın katkılarıyla (EBRD) hayata geçirdiği Balparmak Arıcılık Akademisi’nin Muğla’nın Ula ilçesindeki yerleşkesinde gerçekleştirilen eğitimine katılan 104 arıcı adayı, sertifikaları ve Balparmak’ın hediye ettiği arılı iki kovanı alarak mesleğe ilk adımlarını attı.

40 yıldır analiz ederek doğal ve sağlıklı balları sofralara taşıyan Balparmak’ın, 2018 yılında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) katkılarıyla hayata geçirdiği Arıcılık Akademisi mezunlarını verdi. Arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için kırsal kalkınma bölgelerindeki kadınları ve gençleri sektöre kazandırmak ve doğal balın yanı sıra arısütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılmasına destek olmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Balparmak Arıcılık Akademisi’nin, Muğla Ula’daki yerleşkesinde verilen eğitimleri tamamlandı.

Uzaktan eğitimin yanı sıra akademide üçer hafta süren teorik ve uygulamalı eğitimleri başarıyla tamamlayan 104 arıcı adayı, Bal-Der (Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu) sertifikasını almaya hak kazandı. Balparmak, her üç eğitimi de başarıyla tamamlayan 52’si kadın olmak üzere 104 arıcı adayına, arıcılığa ilk adımlarını atmalarına destek olmak hedefiyle arılı iki kovan hediye etti.

Balparmak Arıcılık Akademisi’nde, konusunda uzman akademisyenler eşliğinde uzaktan, gezici, teorik ve uygulamalı sınıf eğitimlerinden oluşan üç ayrı eğitim modeli uygulanıyor. Eğitimlerde arı yaşamı ve biyolojisi, koloni bakımı ve yönetimi, arı hastalıkları, ana arı üretimi, arı ürünleri üretimi, arıcılık ekipmanları, regülasyonlar, nektarlı bitkiler gibi çeşitli konular, teorik olarak anlatılıp uygulamalı olarak gösteriliyor. Muğla-Ula’da bulunan Akademi’de, en az 30 kovan içeren ve uygulamalı eğitimlerin yapıldığı bir arılık bulunuyor. Arıcı adaylarına modern arıcılık teknikleri kovan başında uygulamalı olarak gösteriliyor; doğal bal, polen ve propolis üretim teknikleri anlatılıyor. Arısütü üretim atölyesinde ise arısütü üretim teknikleri öğretiliyor.

Akademiye gelemeyen arıcı adayı kadın ve gençlere ise gezici eğitim aracı ile ulaşılarak, köylerinde benzer eğitimler veriliyor. Aynı zamanda gezici araç ile mevcut arıcıların arılıkları da ziyaret edilerek bilgileri güncelleniyor ve arıcılıktaki son gelişmeler paylaşılıyor. Türkiye’de arıcılık sektöründe ilk kez Balparmak’ın hayata geçirdiği uzaktan eğitime isteyen herkes Balparmak web sitesinde yer alan “Balparmak Arıcılık Akademisi” sayfasına kayıt olarak katılabiliyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğru; Pamuk fiyatı 6 TL'nin altında olmamalıÖnceki Haber

Doğru; Pamuk fiyatı 6 TL'nin altında olm...

Tarıma hizmet eden 17 istasyon, 1.445 köy pompası ve 344 tankerSonraki Haber

Tarıma hizmet eden 17 istasyon, 1.445 kö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar