Şekerbank

Balıkçılık ve su ürünleri için krizlere karşı acil eylem planı hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkçılık ve su ürünleri için krizlere karşı acil eylem planı hazırlanıyor
COVID-19’un salgınının en çok etkilediği Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği sektörünün acil durumlar, kriz ve şoklara karşı dayanıklılığının artırılması için acil eylem planı hazırlanıyor.

İki yıldır dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisinin en çok etkilediği sektörlerden biri de balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği iş kolu oldu.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığı – Balıkçılıkve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, pandeminin sektöre olumsuz etkilerini giderme ve olası krizlere karşı dayanıklılığını artırma amacıyla başlatılan ‘Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörel Hazırlık-COVID-19 Etkilerine Karşı Müdahale’ projesi kapsamında hazırlanan ara raporun tartışıldığı bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, pandemi sürecinde yaşanan zorlukları anlattı. Çalıştayın sektörden geniş katılımla yapılmasının hazırlanacak acil eylem planı ve yol haritasının uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliğini sağlayacağına inandığını söyledi.

FAO Balıkçılık ve Su Ürünleri Yöneticisi ve Uzmanı Haydar Fersoy da konuşmasında sektör için bir acil eylem planının hazırlanmasının önemine işaret ederek çalıştayın bu önemli görevi yerine getireceğine inancını dile getirdi.

FAO Balıkçılık ve Deniz Ürünleri Uzmanı ve Balıkçılık Görev Ekibi lideri Florence Poulain de konuşmasında projenin hedeflerini ve bugüne kadar katedilen yolu anlattı. Poulaine, krizin beraberinde fırsatlarla geldiğine inandığını belirterek “Sektörün, bu tür eylem planlarıyla geçmişten daha güçlü hale geleceğina inanıyoruz” diye konuştu. Hazırlanan ara raporu paylaşan Poulain, çalıştayla raporun son aşamasına getirileceğini ve yol haritasının tamamlanma aşamasına geçeceğini belirtti.

FAO’nun Uluslararası Balıkçılık ve Su Ürünleri Danışmanı Simon Diffey projede bugüne kadar katedilen yolu anlattı. Hazırlanan taslak raporun iki bölümden oluştuğunu belirten Diffey, taslak rapordan ayrıntıları da katılımcılarla paylaştı. 

Konuşma ve sunumların tamamlanmasının katılımcıların görüş ve önerileri alındı. Bu öneri ve değerlendirmelerle rapor taslağına son hali verilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve FAO işbirliğiyle uygulanan projeyle, pandemi sürecinde yara alan balıkçılık sektöründe acil duruma hazırlık ve müdahale için stratejik planlama yapılacak. Sektördeki Covid-19 etkisinin “bilinçli tüketici” ile giderileceği proje, aynı zamanda gelecekteki olası krizlere karşı da bir acil durum eylem planı olacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Projesi’nin ikinci yılında Konya’da çiftçilere tohum dağıtıldıÖnceki Haber

Yerel Ayçiçeği Tohumu Destekleyici Proje...

Tohumculuk Sektörü Kredi Üst Limitinde Artış BekliyorSonraki Haber

Tohumculuk Sektörü Kredi Üst Limitinde A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar