Şekerbank

Bakan Yumaklı: İzmir ve Bolu'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yumaklı: İzmir ve Bolu'daki Orman Yangınları Kontrol Altına Alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Yamanlar, Urla ve Bolu Göynük'teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. İzmir Karşıyaka Yamanlar Seyirtepe'de basın mensuplarına konuşan Yumaklı, yangınlarla ilgili son durumu paylaştı.

Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar'daki yangının şehre bir risk oluşturmadığını belirterek, "Arkadaşlarımız yanan alanları bir vadiye sıkıştırdı ve yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam edecek." dedi.

Bolu Göynük'teki yangının da kontrol altına alındığını duyuran Bakan, bölgedeki zorlu koşullara rağmen ekiplerin başarılı bir mücadele verdiğini vurguladı. İzmir Urla'daki yangının da kısa sürede kontrol altına alındığını belirten Yumaklı, bölgedeki soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

İzmir Menderes'teki yangının sarp arazide devam ettiğini, ekiplerin hem havadan hem de karadan müdahale ettiğini söyleyen Yumaklı, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde de yoğun bir mücadele verildiğini hatırlattı.

Manisa Gördes, Karabük Ovacık ve Uşak Eşme ilçelerindeki yangınlarla ilgili de bilgi veren Yumaklı, bu yangınların kontrol altına alınma aşamasına geldiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, 1839 yılında kurulan Orman Genel Müdürlüğü'nün fedakâr çalışmalarıyla ormanları koruma mücadelesini sürdürdüğünü ifade ederek, 25 bin çalışan, 105 helikopter, uçaklar, İHA'lar ve gönüllülerle topyekûn bir mücadele içinde olduklarını vurguladı.

Destek veren tüm kurumlara ve özellikle Cumhurbaşkanı'na teşekkür eden Yumaklı, yangınların söndürülmesi ve sonrasında yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Bakan ayrıca, Azerbaycan halkına da yangın söndürme uçağıyla verdikleri destek için teşekkür etti.

Yumaklı, vatandaşları yangın riski konusunda dikkatli olmaya çağırarak, "Önümüzdeki hafta pazar gününe kadar çok yoğun bir hassasiyet gerekiyor. Kapalı alanlar dışında açık alanda kibrit bile çakmayalım." uyarısında bulundu. 11 Kasım'daki Milli Ağaçlandırma Bayramı'na da davet eden Bakan, bu hasarı birlikte gidermeye çağırdı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇİFTÇİ-SEN'den Üzüm Üreticilerine Destek ÇağrısıÖnceki Haber

ÇİFTÇİ-SEN'den Üzüm Üreticilerine Destek...

Giresun’da “Örtüaltı Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi” Projesi Başarıyla Devam EdiyorSonraki Haber

Giresun’da “Örtüaltı Entegre ve Kontroll...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar